Filters

Basisprincipes van je jacuzzifilters

Er zijn maar heel weinig onderdelen van een jacuzzi die zo over hoofd gekeken worden als de filters. Er zijn ook heel weinig onderdelen die je meer problemen geven wanneer je ze verwaarloost. De filters van je jacuzzi doen meer dan alleen het vuil en stof uit je jacuzzi verwijderen. Ze vormen een essentieel onderdeel van het onderhoud van de waterchemie van je jacuzzi en het beschermen de pomp en verwarming ook tegen schade. Dus denk eraan wanneer je pomp of verwarming het niet goed doet: eerst de filters nakijken en reinigen.

Wat is de levensduur van een spa filter? 

De levensuur van filters is minimaal 1 jaar en over het algemeen maximaal 2 jaar. Als een filter regelmatig onderhouden en schoongemaakt wordt, zal hij langer meegaan. Een jacuzzi filter moet vervangen worden wanneer het materiaal begint af te breken. Op dat moment wordt de filtratie inefficiënt en een nieuwe filter zal helpen besparen op efficiëntie, de werkende onderdelen van je spa beschermen en de doorstroming helpen verbeteren. Een goede manier om filters langer te laten meegaan is een reserve te hebben en regelmatig filters te vervangen zodat je tijd hebt voor een grondige reiniging en een consistente filtratie. Het is belangrijk om de filters goed en regelmatig schoon te maken, en te vervangen wanneer je een aangename jacuzzi ervaring wil hebben. Het kan je ook veel geld besparen in onderhoudskosten.

Een jacuzzi filter is geen ingewikkeld stuk gereedschap. Zo bestaat een cartridge filter uit een holle kern, twee eindkappen en een ring van plooien, of vinnen - meestal gemaakt van polyester. Als het water door de filter stroomt, worden vuil en andere verontreinigingen in de plooien opgevangen en uit de jacuzzi gehouden.

De Aqua Klean filterzakken doen net hetzelfde maar zijn iets handiger om schoon te maken omdat je ze in de wasmachine kan reinigen en ze hebben meestal een langere levensduur.

Filters reinigen

Gebruik uitsluitend schoonmaakmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor jacuzzifilters. Het gebruik van andere reinigingsproducten zoals wasmiddel of afwasmiddel zal vrijwel zeker resulteren in een schuimende jacuzzi en tal van problemen met het

Terwijl je filter werkt, absorbeert hij biologisch materiaal van de mensen die de jacuzzi gebruiken; lichaamsoliën, en dat soort dingen. Hij kan ook kalkaanslag en andere minerale afzettingen ontwikkelen die de goede werking ervan kunnen verhinderen. Het weken van de filter in een speciaal geformuleerde reinigingsoplossing voor jacuzzifilters helpt deze afzettingen op te lossen en maakt het gemakkelijker om ze goed af te spoelen.


Aqua Klean filterzak

  • Draai de filterzakken binnenste buiten
  • Dompel ze een uur onder in een emmer met 10 liter water en 1 liter azijn
  • Besproei ze met Cartridge Clean Spray
  • Laat 3 tot 6 minuten intrekken 
  • Was in de wasmachine op 40°C op de lange cyclus voor delicate was met een scheutje vloeibaar wasmiddel en bleekmiddel
  • GEEN wasverzachter gebruiken en NIET in de droogkast drogen

Patroonfilter

  • Dompel de filters een nacht onder in een emmer van 10 liter water en 1 liter Cartridge Cleaner.
  • Spoel ze met de tuinslag uit tot het vuil van tussen het papier is.
  • Je kan eventueel gebruik maken van een handig hulpje, een borstel die je aansluit op de tuinslang en het vuil tussen de plooien van het filterpatroon wegspoelt.


Platte pre-filter

  • Plaats hem rechtop in de afwasmachine en was op 35°C.

Tip

Koop twee sets filters. Het is economischer wanneer je ze afwisselend gebruikt. Ze zullen langer meegaan dan wanneer je een set filters continu gebruikt. Terwijl een set filters zijn werk doet in de jacuzzi, kan de andere worden schoongemaakt. Laat de filters volledig opdrogen VOOR hergebruik. Zo verbeter je de werking ervan en worden alle bacteriën gedood.

Deel met je vrienden:

Social Media

​Aandachtspunten Icospa


De assistent voor waterbehandeling: ICO Spa vereenvoudigt de analyse en het onderhoud van je jacuzzi, maar er zijn enkele belangrijke aandachtspunten voor een goed gebruik van het toestel.


Meer weten


Waterbehandeling


Waterbehandeling hoeft niet moeilijk te zijn. Breng het water in evenwicht in drie stappen. Water in evenwicht voelt goed aan, ziet er goed uit, is helder en transparant en beschermt de kuip en onderdelen van je jacuzzi.


Meer weten​

Wekelijks onderhoud


Door wekelijks je water te testen en filters te reinigen, zorg je voor een goede werking van je jacuzzi. Zo kan jij optimaal genieten zonder problemen.
Meer weten

Periodiek onderhoud


Ververs elke drie tot vier maanden het water van je jacuzzi. Ontsmet de filters en reinig de kuip, leidingen, afdekking en buitenwanden. Op deze manier blijft je jacuzzi jarenlang zo goed als nieuw.Meer weten

Waterproblemen oplossen


Troebel water, een vies geurtje, schuim, geïrriteerde ogen of huid. Vervelend! Hier vind je de oplossing voor de meest voorkomende problemen.Meer weten

Producten


Welke producten heb je nodig om het water van je jacuzzi gezond en in evenwicht te houden? Wat zijn de meest gebruikte producten voor het onderhoud van de jacuzzi zelf?Meer weten

Afdekking


De afdekking zorgt ervoor dat de warmte in je spa blijft en houdt het vuil uit het water. Regelmatig onderhoud van de afdekking zorgt ervoor dat ze langer meegaat. Meer weten​