Periodiek onderhoud

Ververs elke drie maanden het water van je jacuzzi. Ontsmet de filters en reinig de kuip, leidingen, afdekking en buitenwanden. Op deze manier blijft je jacuzzi jarenlang zo goed als nieuw. Regelmatig gebruik en onderhoud beschermt je jacuzzi tegen gebreken en verlengt zijn levensduur zodat je elke dag opnieuw van een weldoende watermassage kan genieten. We hebben de benodigde producten gebundeld in een handig onderhoudspakket tegen een speciale prijs met GRATIS reinigingshandschoen.

OPGELET: Lees altijd aandachtig de gebruiksaanwijzing op het product. Deze kan variëren per merk en in de tijd.

Jacuzzi legen

Schakel de stroom van het toestel uit door bv. de zekering uit te zetten, vooraleer je de spa laat leeg lopen. De instellingen gaan hierdoor niet verloren.

Leidingen reinigen

 • Zorg voor voldoende water in de jacuzzi zodat de pompen het water kunnen laten circuleren.
 • Verwijder de filters.
 • Voeg 25 ml/1000 l Spa Tube Flush
 • toe aan het water.
 • Zet vervolgens ALLE jets en ALLE driewegkranen open en laat de pompen op hoge snelheid gedurende 30 minuten of een ganse nacht op lage snelheid. 
 • Laat al het water uit je jacuzzi.

Jacuzzikuip reinigen

Met Wandenreiniger is het gemakkelijk om de jacuzzikuip schoon te maken. Gebruik hierbij een vochtige zachte doek en vervolgens een schone droge doek (b.v. microvezeldoek).

/!\ Gebruik NOOIT azijn in de kuip want dat kan het waterevenwicht ernstig verstoren.

Afdekking reinigen

 • Vinyl afdekking
  Reinig de afdekking met Cover Clean en een zachte doek. Dit houdt de afdekking soepel en beschermt ze tegen Uv-stralen en andere weersinvloeden.
 • Weather Shield afdekking
  Reinig de zwarte polyester afdekking met een mild zeepsopje met bv. wolwasmiddel en een zacht borsteltje of doek. Daarna de zeep goed afspuiten en laten drogen.

Jacuzzi vullen

 • Plaats de tuinslang in de ruimte van de hoofdfilter om de jacuzzi te vullen. Hierdoor wordt de lucht uit de leidingen geforceerd. Gebruik voor het vullen gewoon leidingwater, NOOIT volledig ontkalkt water.
 • Plaats de propere of nieuwe filters.
 • Wanneer de jacuzzi is gevuld, schakel je alle pompen aan en zorg je dat het water een temperatuur van minimum 25°C bereikt.
 • Laat de afdekking minstens voor de helft openstaan gedurende een volledige pompcyclus, zodat de chemische gassen er niet onder vast komen te zitten.
 • Analyseer en corrigeer de waterwaarden indien nodig.

Tijdens de eerste twee weken

 • Meet de waterwaarden tweemaal per week
 • Reinig de filters om de twee dagen

Ziezo, je bent klaar!

Deel met je vrienden:

Social Media

​Aandachtspunten Icospa


De assistent voor waterbehandeling: ICO Spa vereenvoudigt de analyse en het onderhoud van je jacuzzi, maar er zijn enkele belangrijke aandachtspunten voor een goed gebruik van het toestel.


Meer weten


Waterbehandeling


Waterbehandeling hoeft niet moeilijk te zijn. Breng het water in evenwicht in drie stappen. Water in evenwicht voelt goed aan, ziet er goed uit, is helder en transparant en beschermt de kuip en onderdelen van je jacuzzi.


Meer weten​

Wekelijks onderhoud


Door wekelijks je water te testen en filters te reinigen, zorg je voor een goede werking van je jacuzzi. Zo kan jij optimaal genieten zonder problemen.
Meer weten

Filters


Filters zijn de hardste werkers en meest onderschatte onderdelen van je jacuzzi. Ze helpen uiteraard om het water schoon te houden. Maar wist je dat ze er ook voor zorgen dat de pompen en de verwarming goed werken?

Meer weten


Waterproblemen oplossen


Troebel water, een vies geurtje, schuim, geïrriteerde ogen of huid. Vervelend! Hier vind je de oplossing voor de meest voorkomende problemen.Meer weten

Producten


Welke producten heb je nodig om het water van je jacuzzi gezond en in evenwicht te houden? Wat zijn de meest gebruikte producten voor het onderhoud van de jacuzzi zelf?Meer weten

Afdekking


De afdekking zorgt ervoor dat de warmte in je spa blijft en houdt het vuil uit het water. Regelmatig onderhoud van de afdekking zorgt ervoor dat ze langer meegaat. Meer weten​