Waterbehandeling

Wat is water in evenwicht?

Gezond en sprankelend spa water is zuiver en in evenwicht ! Ontsmettingsmiddelen zoals chloor vernietigen micro-organismen en bacteriën, en zorgen voor zuiver water. Da's simpel. Maar wat is waterevenwicht precies?

Je kan het vergelijken met de bouw van een huis. Zonder fundering geen muren, zonder muren geen dak. Alkaliniteit (TA) is de fundering, de zuurtegraad (pH) zijn de muren en chloor is het dak. Dit is ook altijd de volgorde waarin je het water van je jacuzzi moet testen en bijsturen.

Drie stappen voor waterevenwicht

1. Alkaliniteit

Alkaliniteit of carbonaathardheid (TA) geeft de concentratie carbonaten en bicarbonaten in het water aan. De carbonaten beschermen de pH waarde in het jacuzzi water door grote schommelingen op te vangen.

2. Zuurtegraad of pH

Klaar voor de muren? pH is de zuurtegraad van het water. Een vloeistof kan neutraal, zuur of basisch zijn. De mate waarin een vloeistof zuur of juist basisch is, wordt uitgedrukt met de pH waarde. De neutrale waarde van een vloeistof is 7. Voor jacuzziwater liggen de ideale waarden tussen 7,2 en 7,8.

3. Ontsmetting met chloor

Zijn de fundering en de muren in topconditie ? Dan kan het dak erop : ontsmetting via chloor. De meest gebruikelijke manier voor ontsmetting is met producten op basis van chloor. Chloor blijft veruit de beste oplossing voor gezond, veilig en proper watergenot. Miljarden mensen drinken dagelijks met chloor ontsmet drinkwater. Zwemmen en baden in chloor-ontsmet water is perfect veilig.

Een goed waterevenwicht zorgt niet alleen voor je gezondheid en comfort, maar ook voor de levensduur van de kuip en de apparatuur van je jacuzzi.

Ideale waterwaarden

Je kan de waterwaarden van je jacuzzi makkelijk meten met Aquachek teststrips. Zo zie je meteen of het water in evenwicht is of moeten worden bijgestuurd.

  • alkaliniteit: 80-120 ppm met enkel chloor; 30-160 ppm met Aquaclarity
  • pH: 7,2 - 7,8
  • chloor: 3-5 ppm met enkel chloor; 1 ppm met Aquaclarity

Meer informatie over hoe je de waterwaarden kan aanpassen, vind je op de pagina Wekelijks onderhoud.

Deel met je vrienden:

Social Media

​Aandachtspunten Icospa


De assistent voor waterbehandeling: ICO Spa vereenvoudigt de analyse en het onderhoud van je jacuzzi, maar er zijn enkele belangrijke aandachtspunten voor een goed gebruik van het toestel.


Meer weten


Wekelijks onderhoud


Door wekelijks je water te testen en filters te reinigen, zorg je voor een goede werking van je jacuzzi. Zo kan jij optimaal genieten zonder problemen.
Meer weten

Periodiek onderhoud


Ververs elke drie tot vier maanden het water van je jacuzzi. Ontsmet de filters en reinig de kuip, leidingen, afdekking en buitenwanden. Op deze manier blijft je jacuzzi jarenlang zo goed als nieuw.Meer weten

Filters


Filters zijn de hardste werkers en meest onderschatte onderdelen van je jacuzzi. Ze helpen uiteraard om het water schoon te houden. Maar wist je dat ze er ook voor zorgen dat de pompen en de verwarming goed werken?

Meer weten


Waterproblemen oplossen


Troebel water, een vies geurtje, schuim, geïrriteerde ogen of huid. Vervelend! Hier vind je de oplossing voor de meest voorkomende problemen.Meer weten

Producten


Welke producten heb je nodig om het water van je jacuzzi gezond en in evenwicht te houden? Wat zijn de meest gebruikte producten voor het onderhoud van de jacuzzi zelf?Meer weten

Afdekking


De afdekking zorgt ervoor dat de warmte in je spa blijft en houdt het vuil uit het water. Regelmatig onderhoud van de afdekking zorgt ervoor dat ze langer meegaat. Meer weten​