Zo houd je je jacuzzi schoon!

Zo houd je je jacuzzi schoon!

Heerlijk, je jacuzzi is er. Hier droomde je al jaren van en wil je natuurlijk nog jaren van genieten. Je jacuzzi schoonmaken is niet de fijnste klus, maar je kunt jezelf heel wat werk besparen als je weet wat je doet. We geven je graag enkele tips om je jacuzzi goed te onderhouden en zolang mogelijk schoon te houden.

Met deze tips blijft je jacuzzi langer schoon

Er zijn veel kleine dingen die je kunt doen om je jacuzzi langer schoon te houden:

  1. Onderhoud en ververs het water van de jacuzzi regelmatig.
  2. Reinig de filter minstens een keer per week.
  3. Neem een douche voor je de jacuzzi gebruikt, zodat eventuele zeepresten, lotions of zelfs wasmiddel in je zwemkledij wegspoelen, want die veroorzaken schuim of afzetting.
  4. Bescherm de kuip door de jacuzzi niet zonder water of afdekking in de volle zon te laten staan.
  5. Reinig de kuip regelmatig met een zachte doek. Gebruik zeker geen schuurspons of bijtende reinigingsproducten.
  6. Hou de jacuzzi ook in werking tijdens de winter. Laat de jacuzzi nooit leeg om vorstschade te vermijden.
  7. Reinig en behandel de vinyl afdekking regelmatig om deze soepel te houden en te beschermen tegen temperatuurschommelingen.

Hoe onderhoud ik de afdekking en zijwanden van mijn jacuzzi

Niet alleen de kuip en het water zelf moet worden onderhouden, maar ook de afdekking en zijwanden vragen om de nodige aandacht. De afdekking kan je regelmatig met een sopje en zachte spons of doek reinigen. Er bestaat ook een product om je cover te reinigen én te beschermen tegen Uv-stralen en andere weersinvloeden. Zo hou je je afdekking soepel.

Wanneer je chemicaliën aan het water toevoegt, laat je de afdekking minstens een kwartier open, zodat eventuele gassen die gevormd worden de afdekking niet kunnen aantasten. Vergeet ook niet eventuele fonteintjes of watervallen af te sluiten voordat je de jacuzzi afdekt.

Naast de afdekking, is je jacuzzi ook voorzien van mooie en onderhoudsvriendelijke zijwanden. En goed nieuws, de zijwanden worden tegenwoordig altijd in pvc gemaakt en behalve af en toe het stof verwijderen met een vochtige zachte doek, zijn ze volledig onderhoudsvrij!

En wat met de kussens van mijn jacuzzi?

Kussens of hoofdsteunen bieden extra comfort en vragen nauwelijks onderhoud. Je kunt de kussens om de twee weken spoelen om eventuele chemische resten te verwijderen. Zo voorkom je dat ze verharden, verkleuren of snel aangetast worden. Verwijder de kussens voor je een grote hoeveelheid chloor toevoegt aan het water en de jacuzzi afdekt. Zo vermijd je vlekken en kringen.

Gebruik je de jacuzzi even niet? Berg de kussens dan ergens op een droge en donkere plaats op om hun levensduur te verlengen. Zijn je kussens aan vervanging toe? Je vindt alle modellen in onze webshop.

Wil je graag meer weten over waterbehandeling of heb je waterproblemen. Wil je graag een meer gedetailleerde uitleg over het wekelijks of periodiek onderhoud van je jacuzzi? Dan kan je meer lezen in onze artikels over jacuzzi onderhoud.

Jacuzzi onderhoud


in Blog
De zwemspa met twee zones