Vakantie thuis?

Vakantie thuis?

Veel van onze dagelijkse activiteiten en misschien ook vakantieplannen zijn geannuleerd door de veiligheidsmaatregelen. Maar er is één ding dat niet is afgelast: het buitenleven. 

Met de snel veranderende situatie kan het moeilijk zijn om van onze schermen weg te kijken. Maar een dagelijkse dosis Moeder Natuur kan de broodnodige troost, respijt en herbronning bieden. De meeste mensen brengen te veel tijd binnenshuis door. Door een adempauze buiten te nemen kan je serotonine niveau verhogen, stress verminderen en je hersenen een kans geven om te ontspannen. Dat zijn enkele dingen die we nu allemaal kunnen gebruiken.

Je achtertuin kan een toevluchtsoord zijn in deze uitdagende tijden. Profiteer van de frisse lucht en geniet van een dosis vitamine D in de zon. Ga wandelen, speel spelletjes of neem een duik in je bubbelbad.

Zeven geweldige ideeën voor outdoor family time

Tuinwandeling

Wanneer heb je voor het laatst je tuin eens goed bekeken? We zitten midden in de zomer. Deze downtime kan een gelegenheid zijn om te zien welke vaste planten je hebt, of er gaten zijn in de bloemperken, en ruimtes die je wilt verbeteren. Neem de tijd om alles in kaart te brengen, maak misschien een schets, terwijl je door de ruimte loopt. Maak enkele foto's van de plaatsen die aandacht nodig hebben en laat je groene vingers spreken.

Dans!

Onderzoek toont aan dat het luisteren naar muziek de stemming van een persoon kan verbeteren. Start je favoriete afspeellijst en dans in je tuin. Doe je schoenen uit en voel het gras onder je voeten. 

Beweeg

Het is misschien moeilijk om nu naar de fitness te gaan. Toch kan lichaamsbeweging een belangrijk onderdeel zijn van zelfzorg in deze periode. Op internet vind je talrijke bewegingsideeën die je een goede workout geven zonder de sociale afstandsregels te overtreden. Je kan je smartphone of tablet buiten opstellen en een workout streamen. 

Welke sterrenbeelden ken je?

We gaan misschien niet naar de bioscoop om onze favoriete sterren te zien, maar je kan wel naar buiten gaan om dé sterren te zien. Als je schoolgaande kinderen hebt, ken je ze leren over de sterren en kampeer dan na het eten in de achtertuin. Laat de kinderen de sterrenbeelden aanwijzen en verzin er een verhaal bij. 

Zelfs als je geen jonge familieleden thuis hebt, kan het ontspannend zijn om naar de nachtelijke hemel te kijken. De combinatie van de sterren, warm water en massagestralen zou wel eens magisch kunnen zijn.

Neem diep adem

Gedurende deze tijd kan het een goede gewoonte zijn om bij jezelf in te checken. Hoe voel je je? Welk verhaal vertellen je spieren? Voel je spanning in je nek en schouders?

Het beoefenen van yoga kan talloze voordelen bieden. Het kan helpen om depressie en angst te verminderen en een wondgenezing te verbeteren. Sommige yogadocenten geven les in de buitenlucht. En ook thuis kan je natuurlijk in je eentje oefenen. Rol je mat uit op het terras of oefen op blote voeten op het gras.

Een andere optie is om gebruik te maken van de natuurlijke eigenschappen van het water en te stretchen in jacuzzi. Het warme water zorgt voor een beter bewegingsbereik en verlicht de spanning.

Lees

Een boek is een geweldige manier om aan de realiteit te ontsnappen en kan je helpen het gevoel te krijgen dat je op vakantie bent. Misschien heb je een hangmat of een ligzetel buiten, waar je je kunt neervlijen met een e-boek. Kies je voor een audioboek, dan kan je dat via bluetooth streamen, zodat je er kunt naar luisteren terwijl je ontspant in je jacuzzi.

Regelmatig onderhoud

Als jacuzzi of een zwemspa-eigenaar, kan je de extra tijd thuis gebruiken om je toestel eens onder handen te pakken. Raadpleeg onze tips voor jacuzzi onderhoud: controleer de waterwaarden, reinig de filter en maak de buitenbekleding en afdekking schoon.

Ander onderhoud buitenshuis: Veeg het terras schoon, schrob je terrasmeubilair, vervang de buitenverlichting en maak de barbecue schoon. Uiteindelijk zullen al deze klusjes een uitnodigende leefruimte voor buiten creëren waar je nu en in de toekomst van kan genieten.

Deel met je vrienden:

Social Media

in Blog
Zo houd je je jacuzzi schoon!