Training buiten seizoen voor zwemmers en triatleten

Training buiten seizoen voor zwemmers en triatleten

De verleiding is groot: Je hebt je seizoen afgesloten, en je kunt de komende maanden gewoon cruisen. Maar je weet dat de winter een waardevolle gelegenheid kan zijn om te werken aan je zwemvaardigheden. 

Maar er zijn een paar problemen. Het is echt koud buiten. Het is donker in de ochtend en nog donkerder veel te vroeg in de middag. Wanneer je eindelijk op weg bent naar het zwembad en een paar minuten aan de waterkant ineenkrimpt bij de gedachte om in die koude, overvolle baan te springen, heb je maar tijd om de helft van je geplande training te doen. 

Wat als je het pendelen naar het zwembad, de drukke kleedkamer en de overvolle banen zou kunnen vermijden? Het is gemakkelijker dan je denkt. Een Zwemspa van Master Spas maakt zwemmen gemakkelijker dan ooit - zelfs in de wintermaanden. Dankzij het energiezuinige ontwerp kan je het hele jaar door zwemmen in water dat precies de juiste temperatuur heeft.

Of je nu meer in het water wil komen, je vorm wilt verbeteren of lastige blessures wil revalideren, je kan de ultieme trainingsvoorsprong buiten het seizoen krijgen - en dat allemaal terwijl je thuis zwemt. 


Master Spas merkambassadeur Ben Hoffman ontspant in zijn Challenger 15D Zwemspa. Het laagseizoen kan voor triatleten een tijd zijn om te ontspannen en te herstellen. Maar het kan ook een tijd zijn om je te concentreren op het zwemmen, zodat je een slag voor bent wanneer het wedstrijdseizoen opnieuw begint.

6 manieren om je zwemmen deze winter te verbeteren

Uithoudingsvermogen

Wanneer je in het water springt voor een reeks uitdagende sessies, wil je het vertrouwen hebben dat je de kracht en energie hebt om de sessie te voltooien. Het uithoudingsvermogen is de basis voor je conditie en zorgt voor die kracht. De winter is een geweldige tijd om je basis te verbeteren, zodat je het seizoen sterker kunt beginnen en sneller dan ooit kunt zwemmen.

Langere sessies in een langzamer tempo zijn een geweldige manier om je basis te verbeteren. En met een Zwemspa van Master Spas kan je nog meer winst boeken. Dankzij de constante waterstroom geniet je van een continue zwemervaring. Er zijn geen flip turns of kick offs, waardoor je de hele tijd aan het zwemmen bent. Het is een ideale manier om je training buiten het seizoen te verbeteren.

Frequentie

De enige manier om je zwemprestaties te verbeteren is door te zwemmen. Maar de winter kan een uitdagende tijd zijn om de vereiste sessies in te passen in je schema. In de meeste delen van het land zijn de buitenzwembaden gesloten voor het seizoen waardoor je beperkt bent tot overdekte faciliteiten. De banen zijn echter vaak overvol. 

Een Zwemspa van Master Spas maakt het gemakkelijker om buiten het seizoen te trainen en zelfs een paar extra oefensessies in te plannen. De spa is altijd binnen handbereik en is 24 uur per dag, zeven dagen per week en 365 dagen per jaar beschikbaar.


Zwemmen is een technisch zware sport. Het laagseizoen is een goed moment om je te concentreren op lichaamshouding, timing en ademhaling. Een Zwemspa van Master Spas maakt het gemakkelijker om te zien hoe je er in het water uitziet - zelfs zonder coach. 

Hoe verbeter je je zwemtechniek en -vorm in een Zwemspa?

Zwemmen is een sport met veel techniek. Kleine aanpassingen aan je slag kunnen een aanzienlijk effect hebben op je algehele prestaties. Maar regelmatige feedback van een zwemcoach is misschien niet altijd mogelijk of kostenefficiënt. 

Een Zwemspa van Master Spas maakt het gemakkelijker om te zien hoe je er in het water uitziet. Je kan een spiegel op de bodem van de Zwemspa plaatsen, zodat je visuele aanwijzingen krijgt van wat je lichaam in het water doet. Alles van handinvoer, heuprotatie en hoofdpositie kan worden gecontroleerd en aangepast terwijl je zwemt - waardoor je een heel nieuw bewustzijn en gevoel voor het water krijgt. 

Technische zwemmers geven misschien de voorkeur aan een onderwatercamera die op de rand of in de Zwemspa is gemonteerd. Niet alleen kun je dan gemakkelijk je slag filmen voor een persoonlijk overzicht, maar je kunt het ook delen met coaches of trainingspartners. 

Gouden medaillewinnaar Michael Phelps trainde in een Zwemspa, en het gaf hem de mogelijkheid om zijn slagtechniek te verfijnen en zijn prestaties te verbeteren. 

"Het was gemakkelijker voor mijn coach om de kleine aspecten van mijn slag te zien die hij in het zwembad niet kon zien", zegt Phelps. "De onderwatercamera gaf hem gezichtspunten onder water die hij vanaf het zwembaddek niet kon zien. Ik kon zijn input meteen toepassen, wat hielp om mijn slagtechniek te verfijnen. Ik denk dat de training in de Zwemsp me heeft geholpen de beste vrije slag te ontwikkelen die ik in mijn carrière heb gehad."

Nadat je de beelden hebt bekeken, kun je naar de Zwemspa gaan om oefeningen uit te voeren die gericht zijn op gebieden waar je de meeste verbetering nodig hebt. In de loop van de winter kun je aanzienlijke verbeteringen aanbrengen die je in de snelle baan zullen brengen wanneer het seizoen opnieuw start.


Een Zwemspa van Master Spas kan helpen bij de voorbereiding op open water evenementen, dankzij de waterstroom. Triatleten kunnen genieten van een continue zwemervaring in het gemak van hun tuin.

Open water voorbereiding in een Zwemspa

Inschrijven voor een evenement of denken aan komende wedstrijden is een geweldige manier om gemotiveerd te blijven tijdens de off season training. Het laat je niet alleen denken aan de zonnige dagen en warmere temperaturen die komen gaan, het geeft je ook iets om naartoe te werken.

Een open water zwemwedstrijd, of het nu een triatlon is of zwemmen alleen, kan leuk en uitdagend zijn. Maar de omstandigheden in het kanaal of de oceaan zijn anders dan in een zwembad. Met een Zwemspa van Master Spas, die een regelbare waterstroom heeft, kan je de omstandigheden in open water nabootsen die je op de wedstrijddag zult zien. 

Cross training

Het laagseizoen is een goed moment om meer aandacht te besteden aan weerstandsoefeningen die je training ten goede komen en je prestaties verbeteren. 

Maar je hoeft niet naar de sportschool om zware gewichten te tillen. Het water is een geweldige plek om kracht en spieruithoudingsvermogen op te bouwen. In een Zwemspa kan je profiteren van de natuurlijke weerstand van het water terwijl je traditionele oefeningen uitvoert met weerstandsbanden en H2Xercise halters. 

Revalidatie

Blessures kunnen een frustrerend onderdeel van de training zijn. Als je het seizoen hebt afgesloten met een of twee pijntjes, kan de winter een geweldige tijd zijn om te herstellen en sterker terug te komen. Hydrotherapie kan een van de meest effectieve en efficiënte vormen van revalidatie zijn, of het nu gaat om tendinitis in de knieën of schouders of spanning in de heupen en rug. Het uitvoeren van revalidatie oefeningen in een Zwemspa kan de flexibiliteit en bloedsomloop verhogen, zodat je het meeste uit elke oefening kunt halen. Master Spas zwemspa's hebben voorgevormde therapiezitjes met verstelbare massagejets die pijnlijke spieren kunnen helpen verzachten voor een ontspannen einde van elke sessie.

Hoe kies je jouw Zwemspa?

Onze Wellnessexpert geeft je graag meer informatie over de voordelen van sporten en hydrotherapie in een Zwemspa. 

Een afspraak boeken


Deel met je vrienden:

Social Media

in Blog
Familie zwemspa voor quality time