Rolstoel naar wandelstok

Hoe een Zwemspa hielp na een beroerte


Als vertegenwoordiger van Master Spas leidde John M. een druk leven. Van vrijdag tot maandag was hij vaak onderweg, hielp hij handelaars in de showroom of ondersteunde hij het personeel bij grote evenementen. 

Als 40-jarige veteraan in de spabranche was het altijd zijn doel om zijn dealers zo goed mogelijk te helpen. Maar in 2020 waren het de dealers in Johns gebied die een manier vonden om hem zoveel mogelijk te helpen.

Begin 2020 kreeg John een zware beroerte. Hij bracht drie maanden door op de intensieve zorgen en verliet het ziekenhuis in een rolstoel. Zijn eens zo volle agenda had nu één prioriteit: herstellen van zijn beroerte en zijn mobiliteit verbeteren. 


Om John te helpen bij het herstel van zijn beroerte, installeerde hij een Master Spas Zwemspa. Het beton werd om 4 uur 's ochtends gestort, zodat hij de spa eerder kon krijgen.

John's herstel van een beroerte

John had tijdens zijn 40 jaar in de sector talloze zwemspa's verkocht, maar vóór zijn beroerte had hij nog nooit een Zwemspa gebruikt voor watertherapie. 

"Toen ik mensen vertelde dat ik zwemspa's verkocht, zeiden ze dat ik er een moest gebruiken," zegt John. En dankzij zijn Master Spas-familie, die zich achter hem schaarde, kon hij er een bij hem thuis laten installeren. 

Eerst moest hij het terrein voorbereiden en een betonnen plaat laten storten. Er was echter veel vraag naar aannemers in 2020 en velen hadden hun agenda vol. Maar een plaatselijk bedrijf wist hoe belangrijk het voor John was om de Zwemspa te krijgen, en ze stemden ermee in om hem snel te helpen. Om 4 uur 's ochtends. 

In de vroege ochtenduren, voordat de zon was opgekomen, werd een betonnen plaat gestort. Weldra zou de H2X Challenger 15D arriveren. De H2X Challenger 15D is een Zwemspa met een airless jet systeem om een soepele waterstroom te creëren. 

In het begin hielpen vrienden en familie John in de Zwemspa en liep hij ongeveer 15 minuten in het water zonder stroming. Dankzij de SoftTread kreeg hij een goede grip terwijl hij zich in het water bewoog. Hij moest vooral werken aan zijn evenwicht. 

"In het begin was ik erg bang. Toen ik me eenmaal realiseerde hoe geweldig het was, had ik niet veel hulp meer nodig," zegt hij. John probeert drie keer per week gebruik te maken van de Zwemspa, 's ochtends als hij kan. Naarmate hij meer sessies deed, werd het oefenen gemakkelijker. 

"Ik ging over op lopen in de stroming," zegt hij. "Met de stroom mee was het evenwicht houden een grotere opgave." De Zwemspa is een droom, zegt John, en hij voegt eraan toe dat het drijfvermogen hem heeft geholpen te herstellen.


Toen John het ziekenhuis verliet, gebruikte hij een rolstoel om zich te verplaatsen. Door regelmatig te oefenen in een Zwemspa werd hij minder afhankelijk van de rolstoel en begon hij te lopen met een wandelstok.

De vooruitgang

John zegt dat hij binnen 30 dagen na ontvangst van zijn Zwemspa in staat was om van een rolstoel over te stappen op een looprek. Zijn volgende doel is om van de rollator over te stappen op een wandelstok - op tijd om zijn dochter naar het altaar te begeleiden op haar huwelijk. 

"Ik gebruik de Zwemspa vooral om te oefenen," zegt hij. "Het is echt doelgericht."
Hoewel zijn focus ligt op het herwinnen van zijn mobiliteit, heeft het gebruik van de Zwemspa voor zijn eigen herstel hem een nieuw verkoopperspectief geboden.

Wanneer hij mensen op de verkoopvloer ontmoet, deelt hij nu zijn verhaal - zijn beroerte, zijn herstel en hoe een spa hem heeft geholpen terug te komen. "Mensen luisteren. Het is een echte ervaring", zegt hij en voegt eraan toe dat zijn passie voor het verkopen van zwemspa's nog is toegenomen sinds zijn beroerte.


Een Master Spas Zwemspa biedt een veilige ruimte voor mensen om te sporten en te herstellen. De SoftTread NonSlip vloer biedt comfort en tractie. Bovendien is het zwemgedeelte obstakelvrij, waardoor het valrisico afneemt.

Watertherapie voor herstel na een beroerte

Aquatherapie maakt gebruik van het natuurlijke drijfvermogen en de weerstand van water en vindt plaats in een warm waterlichaam, zoals een Zwemspa of een zwembad. Watertherapie kan iemand helpen zijn mobiliteit, kracht en evenwicht te verbeteren. Onderzoek toont ook aan dat het chronische pijn kan verminderen.

Waarom is aquatherapie effectief, vooral voor patiënten met een beroerte? Het drijfvermogen van water vermindert de effecten van de zwaartekracht, waardoor de druk op de gewrichten tot 90% afneemt. Veel mensen merken dat ze meer en met minder pijn kunnen bewegen als ze in het water trainen. Bovendien heeft water 600 tot 700 keer meer weerstand dan lucht. Gewoon trainen in het water kan de kracht verbeteren.

Maar voor veel mensen met een beroerte zoals John, is er ook de angst om te vallen. Een beroerte tast vaak iemands evenwicht, kracht en balans aan, waardoor het risico op vallen toeneemt. Watertherapie en algemene wateroefeningen kunnen de angst om te vallen verminderen. 

Een Zwemspa van Master Spas biedt een veilige ruimte om te oefenen, vooral voor mensen die herstellen van een beroerte. Het SoftTread antislip vloersysteem, een optionele voorziening, maakt het gemakkelijker en veiliger om in en uit de spa te stappen. Bovendien biedt het grip en comfort bij het stappen of lopen in het water. 

Sommige slachtoffers van een beroerte die niet op de grond kunnen stappen, kunnen wel rechtstaan en in het water stappen. In een Zwemspa kunnen zij zich vasthouden aan de kant om zichzelf in evenwicht te houden (indien nodig) en hun benen te bewegen. 

Lichaamsbeweging is belangrijk voor patiënten na een beroerte omdat het helpt de hersenen opnieuw te trainen en bewegingspatronen te verbeteren. Onderzoek toont aan dat het een effectieve therapie is, vooral in combinatie met traditionele fysiotherapie. 

Voordat met een oefenprogramma wordt begonnen, moet een patiënt met een beroerte met zijn arts overleggen. 

Hoe koop je een Zwemspa voor aquatherapie thuis?

Ben je geïnteresseerd om een Zwemspa thuis te installeren? Met een Master Spas Zwemspa kan je gemakkelijk en veilig therapie oefeningen in je dagelijkse routine opnemen. Vraag onze Wellness expert om meer informatie over de voordelen van waterfitness en hydrotherapie en welke Zwemspa het best beantwoordt aan jouw behoeften.

Een afspraak boeken

Deel met je vrienden:

Social Media

in Blog
Kind overwint watervrees dankzij zwemspa