Is je jacuzzi winterklaar?

Is je jacuzzi winterklaar?

Maak je jacuzzi zeker NIET leeg

Veel mensen zijn geneigd om hun jacuzzi leeg te maken en helemaal uit te schakelen tijdens de winter. Dit is echt geen goed idee. Wanneer je het water eruit haalt, moeten ook alle leidingen en pompen volledig worden leeggemaakt om bevriezing te voorkomen. Dit volledig leeg EN droog maken van alle leidingen en toestellen vergt expertise, het nodige gereedschap en veel tijd.

Daarom raden we eigenaars aan om hun jacuzzi niet leeg te maken of uit te schakelen. En zelfs wanneer het toestel helemaal leeg is, blijft het risico op schade door bevriezing door de vochtigheid in de lucht van de leidingen. Als er te veel vocht in de leidingen achterblijft en het bevriest, kan dit de leidingen, aansluitingen en behuizingen van de apparatuur belasten en barsten veroorzaken. Een kostelijke zaak om dit achteraf allemaal te herstellen en beduidend duurder dan het gebruik van je jacuzzi tijdens de wintermaanden.

Gebruik je jacuzzi in de winter

Het water van je jacuzzi is warm, waarom zou je er dan niet van genieten op een koude dag? Zet je muts op, haal een frisse neus, kijk naar de sterren en geniet van een heerlijke massage. Ik hoor je al zeggen: "Maar dat is koud als je eruit komt!" Simpel! Verwarm je handdoeken of badjas een tiental minuten in de droger en stop ze in een isolatietas - denk bv. aan het type isolatietas van de pizzabezorger - die je vlak naast je jacuzzi legt. Je kan ook investeren in een vrijstaande en makkelijk verplaatsbare elektrische handdoekwarmer of een UV handdoekwarmer, een soort oventje voor handdoeken.