Infraroodwarmte: top 10 argumenten

Infraroodwarmte: top 10 argumenten

Infrarood is de gezonde warmte van de zon en is niet waarneembaar met het menselijk oog maar enkel waarneembaar in de vorm van stralingswarmte. Deze stralingswarmte doet geweldig deugd aan je lichaam en werkt ook dieper in je lichaam in dan bijvoorbeeld de convectie van warme lucht. Infraroodwarmte zorgt voor de aanmaak van endorfines in ons lichaam. Dit hormoon, ook wel de natuurlijke pijnstiller genoemd, verlicht spier- en gewrichtspijn (zoals verstuiking, reuma en artritis), en haalt spanning, zwelling en stijfheid van de spieren weg. De infraroodstralers van Luxor staan garant voor veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid, efficiëntie en comfort.

1. Immuunsysteem

De lichaamstemperatuur stijgt tijdens het gebruik. Zo wordt een “kunstmatige koorts” opgewekt. Ons immuunsysteem werkt dan op volle capaciteit op de korte termijn - intenser en krachtiger dan ooit. Bij regelmatig gebruik is dit een uitstekende therapie tegen virale infecties.

2. Algeheel gevoel van welbehagen

Met de ontspannende werking van infraroodwarmte stijgt het gevoel van welzijn, worden nerveuze symptomen verminderd en de nachtrust bevorderd. Een duidelijk merkbare, ontspannende en versterkende werking van dieptewarmte ontstaat al na de eerste paar toepassingen.

3. Cardiovasculaire training

Regelmatig gebruik van een infraroodcabine kan een vergelijkbare omgevingsstress op het cardiovasculaire systeem bewerkstelligen. Door de diepe penetratie van de infraroodwarmte gaat het verhittingseffect tot diep in de spieren en de inwendige organen. De hypothalamus veroorzaakt een stijging van zowel het volume als van de snelheid van het hart. Hierdoor ontstaat een soort gunstige hartstress die leidt tot een gewilde cardiovasculaire training en een conditioneringseffect. Voor mensen in een rolstoel of personen met een handicap is het vaak moeilijk om aan cardiovasculaire training te doen.

4. Reumatische aandoeningen

Bij reumatoïde ontstekingsprocessen is het belang- rijk de bloedcirculatie te verbeteren op de plaats van de ontsteking, waardoor aanvullende afweerstoffen worden geproduceerd. Onderzoeken door het MST* hebben aangetoond dat infraroodwarmte daadwerkelijk een heilzame uitwerking heeft op mensen met reumatische aandoeningen. Het onderzoek stond onder leiding van dr. Frits Oosterveld, lector aan de academie voor fysiotherapie en reumatoloog professor Hans Rasker van het Topklinisch Ziekenhuis MST. (*Medisch Spectrum Twente).

5. Verbeteren van de bloedsomloop

Verwarming van de spieren levert een verhoogd niveau van bloedtoevoer, dat te vergelijken is met een intense lichamelijke oefening. Temperatuurverhoging veroorzaakt een betere doorbloeding en een dilatatie rechtstreeks in de haarvaten, arteriolen en andere bloedvaten.

6. Ontgiften

Toegenomen bloedcirculatie stimuleert de zweetklieren en transpireren is gezond. Het transpiratievocht bevat in het lichaam opgebouwde toxines en afval- stoffen. Dagelijks zweten reinigt het lichaam. Stoffen die in transpiratievocht worden aangetroffen zijn o.a. zware metalen (lood, kwik, nikkel, cadmium) en alcohol, nicotine, natrium, zwavelzuur en cholesterol.

7. Zuiveren van de huid

Een goede transpiratie wordt al bereikt na een paar minuten in de infraroodcabine. Diep verankerde on- zuiverheden en dode huidcellen worden afgevoerd, waardoor de huid gloeit en schoon aanvoelt. Het verbetert de huidskleur en de elasticiteit van de huid. Het is ook aangetoond dat door de versnelde bloedcirculatie huidaandoeningen zoals acne, eczeem, psoriasis, brandwonden verminderen. Bovendien kunnen open wonden sneller genezen en wordt littekenvorming verminderd.

8. Slapeloosheid

Hoewel er medicatie of andere technieken zoals yoga of meditatie worden gebruikt om het hoofd te bieden aan slapeloosheid is de luxe van het ontspannen in een infraroodcabine gezonder dan het nemen van medicatie, bovendien heeft het een beter ontspannend effect. In de loop van de dag of ‘s avonds een uur voor het slapengaan zal de indringende warmte en rust van een infraroodcabine helpen om op een natuurlijke manier in slaap te komen.

9. Spierproblemen en opwarming bij sport

Infrarood dieptewarmte werkt door binnen te dringen in de gewrichten, de spieren en de weefsels en door het versnellen van de zuurstoftoevoer. Hierdoor ver- mindert de pijn op de zenuwuiteinden en spierspasmen worden gereduceerd. Ook vóór het sporten is het raadzaam uw spieren op te warmen om blessures te voorkomen.

10. Hart- en vaatziekten

Uit onderzoek is gebleken dat transpiratievocht voor 80 % uit water bestaat. De resterende 20 % bestaat uit vet-oplosbare toxines en zware metalen, zuren, natrium, ammoniak, vet en cholesterol. Gewoon cholesterol en vet zijn verantwoordelijk voor hart- en vaat- ziekten. Door regelmatig gebruik van de infraroodcabine worden deze stoffen verwijderd of verminderd.

Wil je graag meer weten over infrarood sauna's? Boek een afspraak en vraag raad aan onze wellness experten.

Boek een afspraak

Deel met je vrienden:

Social Media

in Blog
Worstel je met chronische pijn?