Fitness apparatuur voor je zwemspa

Fitness apparatuur voor je zwemspa

Het enige wat je nodig hebt om in het water te trainen is water. Zijn natuurlijke eigenschappen, waaronder het drijfvermogen, bieden steun en weerstand zodat je het beste uit je training en uit jezelf kan halen. Maar soms wil je je training op een andere manier uitvoeren. Aangepaste apparatuur kan je hierbij helpen.


Of je nu halters of weerstandsbanden gebruikt, water fitness accessoires kunnen je helpen specifieke spiergroepen aan te pakken, naar persoonlijke doelen toe te werken of gewoon je sessie leuker te maken.

Master Spas zwemspa's worden geleverd met het H2Xercise Fitness System, dat weerstandsbanden en roeistangen bevat. Bovendien laat het H2Xercise aquatische trainingsboek zien hoe je hulpmiddelen zoals halters en enkelvinnen kunt gebruiken.

Maar er zijn veel extra accessoires verkrijgbaar, zorg daarom dat je in de juiste waterfitnesstoestellen investeert. Sommige fitness apparatuur kan aanvoelen als een gimmick en je zwemplezier belemmeren. Andere hulpmiddelen daarentegen helpen je juist het beste uit je Zwemspa te halen en je doelen te bereiken.

De beste water fitnessapparatuur

Water aerobics is een populaire vorm van lichaamsbeweging voor mensen die gewrichtspijn hebben of herstellen van een operatie. Water aerobics is echter zoveel meer dan de tien uur lessen voor senioren in je plaatselijk fitnesscentrum. 

Oefenen in het water is een effectieve manier om je conditie te verbeteren, kracht op te bouwen en je mobiliteit te vergroten zonder de neveneffecten van een harde impact op een vaste ondergrond. In het water kan je genieten van een uitdagende training of je kan afwisseling in je trainingsroutine aanbrengen zonder risico op letsel. Het drijfvermogen van water elimineert de stress op het gewricht en de weerstand van water maakt zelfs bewegingen zonder apparatuur moeilijker.  Bovendien is een oefensessie in je zwemspa een geweldige manier om buiten te trainen terwijl je geniet van het gemak en de privacy van je eigen huis.

Of je nu een beginner bent, revalideert van een blessure of een serieuze sporter bent, je kan apparatuur gebruiken bij je zwemspa-training. Je kunt bijvoorbeeld weerstandsbanden in een zwemspa gebruiken om je bovenlichaam te versterken.

Weerstandsbanden

De weerstandsband bevestig je aan de roestvrijstalen stang van je Zwemspa. Je kan de weerstandsband gebruiken voor oefeningen voor het bovenlichaam en de romp. Je kunt hem ook gebruiken om je evenwicht en coördinatie te oefenen. De H2Xercise-kit wordt geleverd met een set weerstandsbanden voor gebruik in je Master Spas Zwemspa.

Oefeningen: Staand roeien en variaties, chest press, tricep rekoefeningen, overhead press, biceps curls

Roeistangen

De H2Xercise-kit wordt geleverd met roeistangen, die je gebruikt voor cardiovasculaire of krachtoefeningen. De stangen kunnen eenvoudig aan de zijkant van de Zwemspa worden vastgeklikt.

Oefeningen: Roeien, Chest press

Halters

Er zijn verschillende halters verkrijgbaar voor oefeningen in de zwemspa. De halters kan je gebruiken voor elk niveau van oefening en zijn ideaal voor algemene fitness, kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Sommige halters hebben een paddle ontwerp, die het water opvangt en de weerstand van het water maximaliseert. Verkrijgbaar op aanvraag.

Oefeningen: Biceps curls, Chest press, front raise, tricep pushdown

Enkelvinnen

Of je ze nu manchetten of vinnen noemt, met dit hulpmiddel kan je je onderlichaam trainen. Ze zijn ideaal voor weerstandsconditie. Verkrijgbaar op aanvraag.

Oefeningen: Beenzwaaien, trappen, lange voorwaartse stap, stappen, lopen.

Kickboard

Bij het gebruik van een kickboard in het water denk je waarschijnlijk aan zwemoefeningen. Je kunt een kickboard echter ook gebruiken om extra weerstand in het water te creëren. 

Oefeningen: Single-leg pushdowns, chest press, core rotations, kicking drills.

Onderwater bokszakken

Trainen en plezier maken? Met een onderwater bokszak kan je schoppen en slaan om fit te worden. De zakken, die net onder het oppervlak drijven als ze met water zijn gevuld, kan je gebruiken voor aerobic- en krachtoefeningen.

Oefeningen: Schoppen, stoten, gooien, squats, core rotaties, kettlebell-zwaaien, rechtopstaand roeien.

Een onderwater loopband: ja of nee?

Joggen in het water is een populaire oefening om te doen in een zwembad of Zwemspa. Hoewel er onderwaterloopbanden bestaan, heb je er niet echt een nodig om te aquajogging in een zwemspa. Andere cardio-opties zijn roeien, wandelen, zwemmen en knieën heffen.

Met aquajogging kun je de beweging van hardlopen nabootsen zonder de impact op je knieën en heupen. Het lopen wordt vaak gebruikt als onderdeel van een herstel- of revalidatieplan en stelt je in staat om cardiofitness op te bouwen en te onderhouden. 

Lopen kan eentonig zijn en het is soms een uitdaging om in het ritme te komen. Er bestaan ook onderwaterloopbanden voor mensen die een alternatief willen voor hardlopen in het zwembad. Op het eerste zicht kan de onderwaterloopband een goed idee lijken voor zowel watertraining als hardlopen.

Onderwaterloopbanden en -fietsen zijn echter gemaakt van roestvrij staal. Desondanks kunnen de onderdelen van de loopband na verloop van tijd toch gaan roesten en de werking van de loopband beïnvloeden.

Bovendien kan een onderwaterloopband veel ruimte in beslag nemen in je Zwemspa. Ze kunnen lastig te manoeuvreren zijn als ze eenmaal in het water liggen waardoor ze een optimaal gebruik van je zwemspa in de weg staan. 

Je kunt tegen de eindeloze stroom van een Master Spas lopen zonder speciale uitrusting. Als je het optionele SoftTread NonSlip Flooring System hebt, biedt de vloer grip en comfort. Maar kan je een goede training krijgen door alleen maar tegen de stroom in te lopen, vooral in vergelijking met een onderwaterloopband? Het antwoord is ja. Door de snelheid van de stroming aan te passen en je knieën hoger te plaatsen, kan je het rennen moeilijker maken. Dergelijke sessies kunnen je helpen je hartslag omhoog te krijgen zonder de extra kosten van een loopband, die 500 tot 5000 euro kan kosten.

Meer weten?

Dit is slechts een handgreep uit de fitnessbenodigdheden voor zwemspa's die verkrijgbaar zijn bij Luxor. Wil je graag meer weten, ben je op zoek naar iets specifiek of wil je een zwemspa proberen? Boek je afspraak met onze Luxor expert voor vrijblijvend advies.

Een afspraak boeken

 

Deel met je vrienden:

Social Media

in Blog
Investeer in je mentale gezondheid