Voetmassage in je jacuzzi

Voetmassage in je jacuzzi

Het beste van een pedicure zijn niet de vers gelakte tenen of de tijd die je neemt voor een beetje zelfzorg. Natuurlijk is dat leuk, maar het is niet te vergelijken met de 5 of 10 minuten die de schoonheidsspecialiste besteedt aan het geven van een voetmassage. Zelfs als je de extra massage neemt, lijkt de tijd voorbij te vliegen.

"Ik wou dat ik dit elke dag kon doen," denk je als je ontspannen het schoonheidssalon uitloopt. 

Een dagelijkse trip naar het salon past misschien niet in je schema, maar er zijn manieren om toch regelmatig van de voordelen van een voetmassage te genieten. Een afspraak maken - of je partner smeken - is niet nodig.

De voettherapiejets op bepaalde jacuzzi's bieden een allesomvattende voetmassage. Het warme water van de spa kan helpen om vermoeide spieren te kalmeren en te ontspannen terwijl je geniet van een voetmassage. Vijf minuten, 10 minuten ... 20 minuten - jouw schema, jouw keuze.

 Voordelen van   voetmassage

 Elk van je voeten heeft 26 botten, 30   gewrichten en meer dan 100 spieren, pezen   en ligamenten. Samen zorgen ze ervoor dat   je in je leven meer dan 100.000 kilometer aflegt. Er zijn echter dagen dat een enkele stap als een uitdaging aanvoelt. Lopen is ongemakkelijk. Zelfs pijnlijk. De meeste mensen krijgen op een bepaald moment in hun leven te maken met een voetprobleem. Van fasciitis plantaris (hielspoor) tot artritis, voetproblemen kunnen meer zijn dan een last. Het kan invloed hebben op je bewegingsvrijheid, of het nu gaat om sporten of gewoon rondlopen in huis. 

Door de juiste schoenen te dragen en je voeten te verzorgen, ben je al een heel eind op weg om het stappen comfortabeler te maken.  Daarnaast kunnen voetmassages en reflexologiebehandelingen ook helpen om de manier waarop je voeten - jij dus - zich voelen te verbeteren. 

Hoe helpt een voetmassage? De fysieke manipulatie van de spieren en het mentale aspect van massage komen een persoon ten goede. Aan de fysieke kant activeert massage de zenuwen, waardoor een boodschap naar de hersenen wordt gestuurd om "de pijnpoort te sluiten". Het proces bevordert ook het vrijkomen van endorfine, de chemische stof die de hersenen een goed gevoel geeft. 

Voordelen van voetmassage zijn onder andere

  • Verminderen van zwelling
  • Verlichting van pijn
  • Verbeteren van de circulatie
  • Angst verminderen
  • Stress verlichten
  • Verbeteren van de slaap

Voet-jets

Als je achterover leunt in de zetel van een jacuzzi, voel je hoe de jets een knoop in je schouders wegmasseren of pijn in je onderrug verlichten. Hoewel je misschien wel een manier kunt vinden om de hydrotherapie jet op je voeten te gebruiken, zijn ze niet ontworpen om je voetzolen te helpen.

Daarom hebben sommige jacuzzimodellen een cluster van jets in de voetruimte specifiek voor het masseren van voeten. De individuele spuitstukken bieden een reflexologie massage om pijn te verlichten en vermoeide voeten te doen herleven. 

Bovendien worden in sommige modellen de voetsproeiers aangedreven door een aparte pomp, zodat je de rustgevende verlichting krijgt die je nodig hebt. Pas de kracht van de massage aan door aan de hendel te draaien.

En nu is het tijd om je voeten te verwennen!

Deel met je vrienden:

Social Media

in Blog
Eerste hulp bij schuimig water