Tuininrichting: planten voor privacy

Tuininrichting: planten voor privacy

Je voelt het spakussen achter op je hoofd als je achterover leunt in je favoriete jacuzzi-zitje. Je sluit je ogen en haalt diep adem, terwijl je voelt hoe je spieren reageren op het warme water.

Dan hoor je het. "Het" is het geluid van je buurman die uit zijn achterdeur komt. Je vindt je buurman vriendelijk, maar je wil gewoon wat tijd voor jezelf. En je ziet de scène al voor je. Je buurman ziet je in de jacuzzi zitten en begint over het gazon te stappen. Eerst staat hij op een paar meter afstand, en jullie wisselen beleefdheden uit. Maar al snel volgt er een gesprek en wordt jouw "ik"-tijd "wij"-tijd.

Een jacuzzi of zwemspa kan een fantastische plek zijn om opnieuw contact te maken met vrienden, familie en, jawel, buren. Maar voor sommigen is een spa bedoeld als een privé oase van rust - met de nadruk op het woord privé. Je hebt een ruimte nodig om tot rust te komen na een zware dag, waar je de stress van de dag gewoon uit je lichaam kunt voelen wegvloeien. 

Een omheining kan de meest voor de hand liggende optie lijken om je de privacy te geven die je wenst. Maar afhankelijk van je ruimte en budget, wil je misschien geen hoge omheining plaatsen. 

Of het nu bomen, struiken of bloemen zijn, een slimme tuinarchitectuur kan je helpen om een toevluchtsoord te creëren.