Jacuzzi en aromatherapie

Jacuzzi en aromatherapie

Creëer een thuis-Wellness met aromatherapie

 Ontspannen in je jacuzzi is een ervaring voor   de zintuigen. Je ziet en hoort het zacht   borrelende water, dat je uitnodigt om   achterover te leunen en te ontspannen in zijn   herstellende omhelzing; je voelt de   masserende werking van de stralen op je huid   terwijl je spieren geleidelijk aan de   opgehoopte spanning loslaten.
Er is nog een extra zintuig dat je kan activeren om je nog dieper in deze rustige ontsnapping onder te dompelen: je reukzin. Door aroma therapeutische geuren voeg je een andere zintuiglijke dimensie toe aan je jacuzzi-belevenis.

Ga echter voorzichtig te werk. Je wil de stress die verdwijnt door een ontspannende en aromatische onderdompeling in een jacuzzi niet inruilen voor de stress die ontstaat door het beschadigen van je jacuzzi door verkeerd gebruikte etherische oliën. Het gebruik van aromatherapie in je jacuzzi vereist bepaalde overwegingen, maar wanneer je de juiste producten gebruikt, is het nog gemakkelijker dan je denkt.

Liever geen essentiële oliën gebruiken in een jacuzzi

Terwijl het gebruik van je jacuzzi als een kant-en-klare olieverwarmer en -verspreider misschien een goed idee lijkt, zijn jacuzzi's niet ontworpen om dikke vloeistoffen zoals oliën te circuleren en te filteren. Dus vooraleer je  geparfumeerde etherische oliën in het water doet, hou je best rekening met de mogelijke risico's voor je jacuzzi.

De beste filtersystemen van vandaag houden het water constant fris en schoon zodat je het maar om de paar maanden hoeft te verversen. Het toevoegen van oliën of andere stoffen die niet kunnen verwijderd worden door filtratie, zal echter leiden tot vervuiling en andere problemen na verloop van tijd. Een goede vuistregel: is een product niet specifiek bestemd voor gebruik in een jacuzzi, voeg het dan niet toe aan het jacuzziwater.

Afgezien van de risico's die ze inhouden voor de onderdelen van je jacuzzi, zijn niet alle etherische oliën veilig voor direct contact met je huid. Zelfgemaakte aromatherapie in een jacuzzi is nooit een verstandige keuze. Kies voor een aroma therapeutische methode zonder mogelijke negatieve neveneffecten.

Gebruik aromatherapie in je jacuzzi op de juiste manier

Aromatherapie die speciaal ontworpen is voor een veilige interactie met het waterverzorgingsysteem van je jacuzzi zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan geuren en vormen, waaronder kristallen, vloeistoffen, zouten en capsules voor bubbelbaden. Je vindt een verscheidenheid aan geschikte producten in onze webshop.

Verheug je op een verkwikkende duik met de Pink Grapefruit geur, of een tropisch uitje met Coconut Mango. Of misschien wil je je geest verfrissen met de geur van regen Rain, of een diepe meditatieve adem halen met Lavendel. In tegenstelling tot essentiële oliën of andere zelfgemaakte vormen van aromatherapie, zijn deze geurmengsels ontworpen met zowel je ontspannende ervaring als respect voor het goed functioneren je jacuzzi in het achterhoofd. Hou het veilig en volg de instructies op de verpakking. En nu genieten!

Deel met je vrienden:

Social Media

in Blog
Jacuzzi yoga