Familie zwemspa voor quality time

"Mam, mag ik TV kijken?" "Waar is mijn telefoon?" "Kun je de PlayStation ontgrendelen?" De verzoeken om schermen aan te zetten kunnen een bijna constant refrein worden in ons huis, vertelt Kim. En hoewel mijn kinderen graag fietsen en legotorens bouwen, was het voor hen maar al te gemakkelijk om uren voor de televisie door te brengen. Als ouder kan het voelen alsof je een afleiding moet creëren om hun aandacht te krijgen - zelfs voor vijf minuten. 

Een zwemspa voor de familie: Quality time heruitgevonden

Maar tijd samen doorbrengen als gezin is belangrijk. Zowel kinderen als ouders hebben baat bij de steun en liefde die een gezin kan bieden. Gezinstijd kan het zelfvertrouwen en de geestelijke gezondheid van een kind verbeteren. Het verbetert ook de sociale en communicatieve vaardigheden, terwijl het een waardevolle band schept.

Bovendien is overmatig gebruik van sociale media een van de grootste risicofactoren voor eenzaamheid, zo meldt een studie die is gepubliceerd in het American Journal of Health Promotion.

Maar hoe maak je ruimte voor die mogelijkheden voor gezinstijd? Voor Kim's gezin van vier was het niet dingen weghalen of een vakantie boeken. Het was een uitbreiding van het gezin en het huis … met een Master Spas zwemspa.

De tuin voor de zwemspa

Kim's stadstuin was precies de juiste grootte voor het gezin. Hij was ruim genoeg voor een speeltoestel en zomermiddagspelletjes. Haar twee Siberische husky's konden rondrennen terwijl zij ontspanden in terrasstoelen. Het is echter niet zo groot dat ze in de zomer uren bezig zijn met het onderhoud van het gazon.

Toen Kim en haar echtgenoot het huis kochten, droomden ze van ontspannen in de tuin. Zomeravonden op de overdekte veranda en herfstdagen rond een draagbare vuurplaats. 

Maar de drukte van het gezinsleven maakt het soms moeilijk om de tijd te vinden om die ideeën tot leven te brengen. Je raakt al snel verstrikt in alle dingen die we moeten doen - een trip naar de bouwmarkt of snelle boodschappen naar de supermarkt.

"We merkten dat we niet het maximale uit de ruimte haalden en er zeker niet zoveel van genoten als we zouden kunnen. In het noordoosten van Indiana, waar de zomer veel te kort aanvoelt, wisten we niet goed hoe we het potentieel van onze achtertuin optimaal konden benutten. Een motivatie voor de installatie van een zwemspa was de mogelijkheid om thuis te zwemmen, terwijl ik trainde voor een triatlon.", aldus Kim.


Een spetterend resultaat

Kim vertelt: "Een H2X Challenger 15D moest mijn leven makkelijker maken. In training voor mijn eerste halve afstand triatlon, was ik het beu om te proberen een tijd af te spreken in het nabijgelegen zwembad van de middelbare school. Het water voelde altijd te koud aan terwijl ik baantje na baantje zwom. Een Zwemspa zou me helpen mijn training te combineren met werk en gezin.

Een zwemspa met een lengte van 4,5 meter leek de perfecte maat voor onze levensstijl en tuin. Ik zou genoeg ruimte hebben om te zwemmen terwijl mijn jongens nog steeds konden spelen.

Mijn man en ik wisten dat de kinderen er af en toe in zouden springen. We waren echter verrast door hoezeer het ons gezinsleven veranderde en hoeveel tijd we samen als gezin doorbrachten.

In de zomermaanden sprongen onze jongens graag in het water na het rond rennen. Ze konden spelen met zwembad noodles en waterspeelgoed. De jongens vonden het ook leuk om de zwemstroom aan te zetten en zich naar de achterkant van de spa te laten duwen. Vrienden kwamen op bezoek en de kinderen speelden urenlang in het water, zonder ooit te vragen of ze naar binnen mochten om videospelletjes te spelen.

Maar wat ze nog leuker vonden, was dat mijn man en ik samen met hen in de spa zaten. We konden leuke spelletjes spelen of ze in de lucht gooien en ze opvangen terwijl ze in het water plonsden. Ze zaten zelfs graag in de therapiezetels terwijl ik aan het zwemmen was, wachtend tot ik mijn sessie afsloot."

Een zwemspa in de winter

Begin september sluiten de meeste huiseigenaren in Indiana hun zwembaden voor het seizoen. Maar Kim opteerde ervoor om haar Zwemspa de hele winter te blijven gebruiken.

De H2X Challenger 15D spa is volledig geïsoleerd en kan een comfortabele watertemperatuur handhaven. "Terwijl ik in het laagseizoen was, kon ik regelmatig blijven zwemmen - aan mijn vorm werken en kortere, snellere zwemtochten maken. We konden de temperatuur hoger zetten om te baden op een winteravond. Vakantiestress? Zeg maar dag!

Maar mijn man en ik waren er niet zeker van of de zwemspa in de winter dezelfde aantrekkingskracht op de kinderen zou hebben. Bij koud weer is het makkelijk om in een routine van schermen, legoblokken en boeken te vervallen. Ze zouden gemakkelijk kunnen zeggen dat ze niet naar buiten willen omdat "het te koud is".

Maar kinderen zijn nieuwsgierig. Als mama en papa regelmatig ontspannen in de zwemspa, willen ze zien waar al die "ophef" over gaat. Al snel zagen we kleine jongens in zwembroek van de achterdeur naar de trappen van de spa rennen.

Ze hielden van het warme water en het uitproberen van de jets in de zetels, vooral na het eten. Door het langzamere tempo en de ontspannende sfeer spraken ze vrijer en waren ze meer geneigd ons over hun dagen te vertellen.  

De zomer was het perfecte seizoen om ons gezin kennis te laten maken met de zwemspa. Maar het plezier veranderde niet met de seizoenen."


Ideeën voor gezinstijd in de zwemspa

Hoeveel kinderen ook van de zwemspa houden, er zijn momenten dat je hen moet overtuigen om de tablet uit te zetten.

De sleutel om kinderen in de zwemspa te krijgen is ervoor zorgen dat het leuk is en zonder verwachtingen. Je kunt spelletjes, uitdagingen en andere activiteiten doen in je zwemspa.

Als je op zoek bent naar ideeën voor gezinstijd in de zwemspa, zijn hier enkele leuke manieren om de tijd door te brengen:

Roei uitdaging. Master Spas zwemspa's worden geleverd met trainingsapparatuur, waaronder roeistangen. Volwassenen kunnen de roeistangen gebruiken als onderdeel van een circuittraining om het bovenlichaam te versterken. Maar je kunt de kinderen ook uitdagen voor een roeiwedstrijd. Kijk hoe lang ze kunnen roeien en wie het langst roeit wint een prijs. 

Zwemuitdaging. Heb je kinderen die graag zwemmen? Laat ze hun snelheid of uithoudingsvermogen testen tegen de stroming van de zwemspa. Kies een snelheid en de kinderen zwemmen zo lang als ze kunnen tegen die snelheid. Zelfs de ouders kunnen meedoen, en de kinderen zullen het zeker leuk vinden om het op te nemen tegen mama en papa … en ze misschien te verslaan.

Nieuwe vaardigheidsuitdaging. Zwemlessen zijn een van de beste manieren om waterveiligheid aan te moedigen. Je kinderen kunnen deelnemen aan privé zwemlessen in een zwemschool. Tussen de lessen door kan je je kinderen uitdagen om een nieuwe vaardigheid te leren. Misschien proberen ze op hun rug te drijven, bellen te blazen in het water, of zelfs de vlinderslag te zwemmen zoals Michael Phelps.

Een betere familietijd wacht op je

Ben je klaar om meer tijd als gezin door te brengen? Met een Master Spas zwemspa thuis is het gemakkelijk en leuk om tijd door te brengen met familie en vrienden. Kom een kijkje nemen in onze toonzaal en ontdek hoe het hele gezin kan genieten van een zwemspa. Benieuwd wat een Master Spas zwemspa kost? Maak vrijblijvend een afspraak met onze zwemspa expert.

Een afspraak boeken

Deel met je vrienden:

Social Media

in Blog
Rolstoel naar wandelstok