De ideale zwemspa

Hoe kies je de zwemspa die bij jou past?

Een zwemspa kan een plek zijn om te sporten, te ontspannen, te entertainen en natuurlijk om te zwemmen. Maar modellen variëren in grootte, prestaties en functies, dus het is belangrijk om de beste zwemspa voor jou te vinden.

Zwemmers, triatleten en andere duursporters willen misschien een model met meer prestaties en extra herstelmogelijkheden. 

Mensen die fit willen blijven of gewicht willen verliezen door in het water te trainen, geven wellicht de voorkeur aan een zwemspa met een grotere diepte zodat de gewrichten minder worden belast.

En mensen die geïnteresseerd zijn in watertherapie kunnen zich richten op een zwemspa die de therapie maximaliseert en minder prestatiegericht is.

Master Spas is 's werelds grootste producent van zwemspa's en biedt meer dan een dozijn modellen aan onder zijn twee unieke merken: H2X Fitness Swim Spas en Michael Phelps Signature Swim Spas. Onze Luxor expert helpt jou om de beste Zwemspa voor jou, je zwemniveau en je tuin te vinden.

Natuurlijk hebben alle zwemspa's van Master Spas massagejets, een regelbare temperatuur en voorgevormde zitplaatsen zodat je na het sporten kan ontspannen en bijkomen.

De beste zwemspa ... voor de ultieme ervaring

Michael Phelps Momentum Deep

Met de MP Momentum Deep hoef je niet te kiezen tussen een zwembad in je tuin of een bubbelbad. Deze dual-zone zwemspa heeft twee aparte zones. De jacuzzi-zijde kan worden ingesteld op een hogere temperatuur voor ontspanning en herstel. De zwemzijde kan worden ingesteld op een koelere temperatuur, ideaal om te zwemmen. Gewoonlijk worden zwembaden verwarmd tot 28°C. Je kan die schokkende koude echter overslaan en de zwemspa op jouw perfecte temperatuur instellen. Het zwemgedeelte van de Momentum Deep is obstakelvrij met veel ruimte om elke slag te zwemmen.

Alle Michael Phelps zwemspa's hebben een soepele, brede waterstroom die wordt gecreëerd door een aandrijfsysteem. MP Momentum Deep gebruikers kunnen de snelheid van het water regelen met een eenvoudig te gebruiken touchscreen, en het variabele snelheidssysteem gaat van nul tot honderd.

... voor elite zwemmers

Michael Phelps Signature Deep

De MP Signature Deep wordt standaard geleverd met het Wave XP Pro-systeem, waarin je maar liefst 54 seconden per 100 meter zwemt. Het Wave XP Pro-systeem genereert bijna 7.570 liter waterstroom per minuut, zodat je de stroming kan opvoeren naarmate je sterker wordt. Deze optie is alleen beschikbaar op de MP Signature Deep.

De MP Signature Deep heeft ook de Xtreme Therapy Cove, waarmee je de optimale positie kan vinden voor een complete therapeutische massage van je onderrug, heupen, dijen en kuiten. 

… voor triatleten

Challenger 15 Deep

De Challenger zwemspa serie, die debuteerde in 2019, is een zwemspa met jets die prestaties voorop stelt. Er zijn zes zwemjets die worden aangedreven door drie pompen. Doordat er minder lucht in het water komt, kunnen zwemmers genieten van een soepelere waterstroom met een beter zicht in vergelijking met andere toestellen. De Challenger 15D is met zijn afmetingen van 458 x 239 cm groot genoeg voor de meeste zwemmers zonder je tuin volledig in beslag te nemen.

Zwemmers kunnen de stroming regelen via een speciaal bedieningspaneel op het zwemgedeelte en via de omvormers. De VSP-pompen hebben instellingen van nul tot zes, en een derde pomp heeft lage en hoge instellingen voor extra vermogen. De Challenger 15D zwemspa kan een stroming produceren die zo snel zwemt als 1:20 per 100 meter.

Challenger 18 Deep

Wil jij je zwemmen naar een hoger niveau tillen? Met de Challenger 18 Deep kunnen wedstrijdsporters en profs op hoog niveau trainen. Deze zwemspa van 545 cm lang heeft drie zwempompen en zes airless VIP-jets, die een soepele stroming creëren voor stilstaand zwemmen. De topsnelheid van de Challenger 18 Deep is het equivalent van een zwemtempo van 1:10 per 100 meter. Een ander voordeel van deze zwemspa is de grootte; de Challenger 18 Deep heeft het grootste zwemgedeelte.


De zwemspa heeft hydrotherapie functies die ideaal zijn voor herstel en ontspanning. Zo heeft de staande Xtreme Therapy Cove een uniek patroon van jets om de heupen, hamstrings en kuiten aan te pakken. Je kan de waterdruk aanpassen voor een persoonlijke massage zodat je je beter voelt en sneller herstelt.

... voor water fitness

Trainer 15 Deep

De Trainer-serie van Master Spas biedt een regelbare waterstroom die kan worden gebruikt voor zwemmen, watertraining en recreatie. Je kan de zwemspa gebruiken om je fitnessdoelen te bereiken - of je nu voor het eerst traint of een fitnessfanaat bent. Zo is de Trainer 15D dieper voor meer drijfvermogen en wordt hij geleverd met een H2Xercise Fitness System. De Trainer 15D is de best verkochte zwemspa, en het is een geweldig zwembadalternatief voor kleine achtertuinen. 


Recreatieve zwemmers kunnen de vier VIP-jets, met een hoge en lage stand, inschakelen via het touchscreen. Pas de richtkleppen aan om de sterkte van de waterstroom te veranderen en je perfecte zwemtempo te vinden. Als je de voorkeur geeft aan een wateraerobicsessie, kan je de stroming aanzetten voor waterwandelen en aquajoggen.

… voor recreatie

Therapool 13 en Therapool 15

De Therapool 13 en 15 zijn geschikt voor recreatieve vrije slag en schoolslagzwemmers. Wens je sprintjes in vrije slag te zwemmen dan kan de swimtether een oplossing bieden. Deze beide zwemspa's zijn ook uitermate geschikt voor family fun en fitness.

... voor hydrotherapie

Therapool D

Ontdek de voordelen van hydrotherapie met een Therapool D. Deze zwemspa is 152 cm hoog en de extra diepte zorgt voor minder druk op je gewrichten. Je zal genieten van wandelen, joggen en sporten op jouw niveau dankzij de drie stroomjets, die de natuurlijke weerstand van het water aanvullen. 

Meer weten?

Dit is slechts een handgreep uit de modellen zwemspa's die verkrijgbaar zijn bij Luxor. Wil je graag meer weten, ben je op zoek naar iets specifiek of wil je een zwemspa proberen? Boek je afspraak met onze Luxor expert voor vrijblijvend advies.

Een afspraak boeken

Deel met je vrienden:

Social Media


in Blog
Fitness apparatuur voor je zwemspa