Beste zwemspa voor kleine ruimtes

Beste zwemspa voor kleine ruimtes

Je wil een plek om te ontspannen op een warme zomerdag. Maar als je begint na te denken over het soort zwembad dat je wilt, begin je ook na te denken over de andere voorzieningen in je tuin. Een ingebouwde spa, zonnebank, uitgebreid terras, pergola, en buitenhaard. Al snel wordt het bouwen van een zwembad een groot project waarvoor je een grote achtertuin nodig.

Maar wat als je tuin echt klein is. Echt, echt klein.

Van smalle kavels in de stad tot hellende tuinen met veel bomen, een kleine achtertuin kan een obstakel lijken dat je zwembaddromen in de weg staat. Toch kan je ook in je kleine achtertuin zonder al te veel opoffering een waterrijk toevluchtsoord creëren. Zelfs de kleinste achtertuin kan de thuisbasis zijn van een zwemspa van Luxor. Een alternatief voor een ingegraven zwembad, een zwemspa geeft je de ruimte om te zwemmen, trainen, ontspannen en spelen.

En de bonus? Een zwemspa heeft meer functionaliteit dan een klein dompelbad of rond zwembad, met het voordeel van gebruik het hele jaar door. En als je verhuist, neem je hem gewoon mee.


Wanneer je een kleine tuin hebt, wil je de beschikbare ruimte maximaliseren. Maar dat betekent niet dat je je terrasaccessoires moet afslanken. Een H2X Challenger 15D kan het middelpunt van je tuin zijn.

Zwemspa installatie tips voor kleine tuinen

Wanneer je een kleine tuin hebt, is de vraag misschien niet, "Waar wil ik een zwemspa plaatsen?" maar eerder "Hoe kan ik daar een zwemspa plaatsen?" Hoewel je tuin een aantal ontwerpuitdagingen kan opleveren, kan een kleine zwemspa dicht bij je huis worden geïnstalleerd en je ruimte veranderen in een plek waar je elke dag van geniet. Hier zijn enkele factoren om te overwegen wanneer je op zoek bent naar een kleine zwemspa:

Zwemspa grootte

Luxor biedt een breed scala van zwemspa's. De breedte variëert tussen en 228 en 239 cm, de lengte gaat van 336 tot 587 cm. Voor kleine ruimtes, zijn de modellen tussen 336 cm en 460 cm het meest populair.

Wees niet bang om groot te gaan

Wanneer je een kleine tuin hebt, wil je de ruimte zo groot mogelijk maken. Je hebt misschien de neiging om dingen te verkleinen - tuinmeubelen met een laag profiel en landschapsarchitectuur die naar boven groeit in plaats van naar buiten. Een kleine zwemspa kan het middelpunt van je achtertuin worden. Laat hem ruimte innemen waarvan je anders niet zou genieten.

Ruimte voor onderhoud

Wij raden je aan om aan elke kant van de zwemspa één meter ruimte te laten. Deze ruimte biedt je de mogelijkheid om bij de uitrusting van de zwemspa te komen als er onderhoud nodig is. Deze ruimte kan echter kleiner zijn zolang een technieker bij het paneel kan komen.

Leveringsroute

Het Luxor team heeft ervaring met het leveren van zwemspa's - of dat nu met rollers, vorkheftrucks of kranen gebeurt. Meestal hebben ze een ruimte van ongeveer twee meter nodig om de zwemspa te verplaatsen. Als je echter op een smal terrein staat of geen goede toegang hebt, kan een kraan noodzakelijk zijn.


Enkele voorbeelden van zwemspa's in een kleine tuin

Ingebouwde zwemspa

De boerderij van Evette Rios uit Pennsylvania werd eind 1700 gebouwd, een tijd waarin de nadruk lag op het binnenleven - niet op het buitenleven. Maar toen ze een groot renovatieproject ondernam, wist ze dat ze een buitenruimte wilde die bedoeld was om in te leven. Een projectbeheerder ging de uitdagingen van haar tuin aan, waaronder een extreme helling en volwassen bomen. Een verhoogd dek dat werd verstevigd, kon de beperkte ruimte optimaal benutten. Een van de voorzieningen is een H2X zwemspa die in het terras is ingebouwd en een alternatief biedt voor het populaire dompelbad. Haar jonge kinderen kunnen veilig in het water spelen terwijl de volwassenen toekijken.


Een andere familie installeerde hun H2X Trainer 15D dicht bij het huis om hun buitenruimte te maximaliseren. Door te kiezen voor een installatie in de buurt van je huis wordt het ook gemakkelijker om in en uit de spa te stappen.

H2X Trainer 15D installatie

Voor deze familie draaide het allemaal om locatie, locatie, locatie. De zwemspa moest dicht bij het huis worden geïnstalleerd, met een gemakkelijke toegang tot de terrasdeuren. De familie koos ervoor om de zwemspa dicht bij het huis te installeren op een versterkt platform. De zwemspa-installatie heeft een aangepaste look en neemt toch geen waardevolle ruimte in beslag in hun tuin.


Een H2X Challenger 15D is geïnstalleerd op een terras met klinkers. Professioneel triatlete Meredith Kessler koos deze locatie vanwege het uitzicht en de nabijheid van haar indoor trainingsopstelling.

H2X Challenger 15D installatie

Professioneel triatlete Meredith Kessler woont in een nieuwbouwwijk buiten Columbus, Ohio. Haar achtertuin heeft een patio op grondniveau en een verhoogd terras op de tweede verdieping en een prachtig uitzicht op het bos. Toen ze echter een plaats voor haar zwemspa moest kiezen, was de ruimte beperkt. Kessler koos ervoor om de zwemspa op de patio te plaatsen, waar ze gemakkelijk toegang had vanuit haar overdekte trainingsruimte. De plaatsing biedt ook een uitzicht op de bomen en ruimte om zich met haar gezin te ontspannen.


De H2X Challenger 15D is een van de beste zwemspa's voor kleine tuinen. Je kan thuis op hoog niveau trainen en toch ruimte hebben om je te vermaken.

Het aanbod van zwemspa's voor kleine achtertuinen

Een typisch zwembad is ongeveer 4,5 tot 9 meter lang. Het zwembad project zal echter extra ruimte nodig voor de voorbereiding van het terrein, externe sanitair, vlonders, en hekwerk. 

Een zwemspa zwemmen is een prima alternatief voor een klassiek ingegraven zwembad. Je hebt enkel een betonnen fundering nodig die iets groter is dan de zwemspa. Er is geen externe loodgieterswerk nodig en je kan de zwemspa toedekken ter beveiliging wanneer je hem niet gebruikt.

Therapool D

De Therapool D is een zwemspa van iets meer dan 3 meter lang en is een populaire keuze bij mensen die van aquatische oefeningen en therapie willen genieten. Hij heeft meer dan 50 jets, waaronder drie flowstreamjets die een weerstand creëren voor wateroefeningen. Maak gebruik van het H2Xercise-systeem of ontspan in een van de zitplaatsen in hot tub-stijl. De Therapool D heeft ook Ledverlichting en een waterval. 

H2X Trainer 12

Met de kleinste voetafdruk van alle zwemspa's in de H2X Trainer Series, stelt deze zwemspa je in staat om thuis te zwemmen en te trainen. De H2X Trainer 12 is uitgerust met vier sterke jets, die een waterstroom creëren die ideaal is voor recreatief zwemmen. Als je wilt, kan je de H2Xercise-apparatuur gebruiken voor weerstandstraining. De zwemspa's uit de Trainer-serie zijn ook uitgerust met de Xtreme Therapy Cove voor herstel en ontspanning.

H2X Trainer 15D

De H2X Trainer 15D is de meest populaire zwemspa van het merk Master Spas. De Trainer 15D heeft een groot gebied voor zwemmen, recreatie, en familie plezier. Gemakkelijker te onderhouden en met een kleinere voetafdruk, is deze zwemspa een ideaal alternatief voor een traditioneel zwembad. Bovendien heeft de zwemspa de Xtreme Therapy Seat en Xtreme Therapy Cove voor hydrotherapie.

H2X Challenger 15D

De H2X Challenger 15D heeft de kenmerken van de populaire Trainer serie, maar met verhoogde zwemprestaties. Ideaal voor mensen die op een hoger niveau willen zwemmen en trainen. De stroming van de Challenger is soepel, en breed. Met de kleinste voetafdruk van alle Challenger-modellen is hij ideaal voor kleine achtertuinen.

Wil je meer weten over onze zwemspa's? Aarzel dan niet om contact op te nemen of breng een bezoek aan onze toonzaal. Wij helpen je met het vinden van de perfecte zwemspa.


in Blog
Digitale detox: even afschakelen