Digitale detox: even afschakelen

Digitale detox: even afschakelen

Stel het je voor: Je zit op de bank met je gezin. Mam checkt haar werkmail, pap sms't een vriend, en de kinderen spelen een online game op een paar meter afstand van elkaar. Je bent samen in de zelfde ruimte, maar je brengt geen tijd met elkaar door.

Gezinnen die worstelen met schermtijd kunnen baat hebben bij een digitale detox. De schermvrije tijd kan je helpen ongezonde gewoonten te laten varen, contact met elkaar te maken en het algehele welzijn te bevorderen. 

Natuurlijk kan een voorstel voor een digitale detox voor het hele gezin gekreun ontlokken - zowel van volwassenen als van tieners - maar het zal de moeite waard zijn. Met een plan (en een spa of zwemspa van Luxor), kan je de klachten omzetten in nieuwe familieherinneringen.

Voordelen van deconnecteren

Wat is een familie digitale detox? Het kan een vast moment per dag zijn waarop apparaten worden opgeborgen en je samen van een activiteit geniet. Of je kunt een familie-uitdaging maken en schermtijd beperken voor een week, twee weken of zelfs een maand.

Gemiddeld besteden kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar gemiddeld 4-6 uur per dag aan het kijken naar of gebruiken van schermen, en tieners besteden tot 9 uur. Te veel schermtijd kan talloze problemen veroorzaken, met gevolgen voor de slaap, het schoolwerk, het zelfbeeld, de stemming en het vermogen van een kind om met anderen om te gaan.

Een studie gepubliceerd in Computers in Human Behavior toonde aan dat een vijfdaagse digitale detox het vermogen van pre-tieners verbeterde om non-verbale emotionele signalen op te pikken. Onderzoekers observeerden leerlingen die deelnamen aan een vijfdaags outdoorkamp zonder toegang tot schermen. De tijd wegnemen van schermen opende mogelijkheden voor face-to-face sociale interactie.

Voor volwassenen kan het bewust tijd nemen om de stekker uit het stopcontact te trekken stress verminderen, de balans tussen werk en privé verbeteren en het vermogen om zich te concentreren verbeteren.

Hoe houd je je kinderen bezig en gelukkig zonder beeldschermen? Deze activiteiten (en een zwemspa) zijn perfect voor een digitale detox met het gezin.

Activiteiten voor een digitale detox met het gezin

Als je een digitale detox met het gezin plant, vraag je je misschien af wat je moet doen. Hoe houd je het gezin betrokken en gelukkig als ze gewend zijn om constant toegang tot hun apparaten te hebben?

Een jacuzzi of zwemspa is een natuurlijke schermvrije zone, die je helpt om schermtijd in evenwicht te brengen met gezonde activiteiten. Je kunt het zwembadalternatief integreren in je familieroutine, zodat niemand er ook maar aan denkt om naar een tablet of telefoon te grijpen.

Een zwemspa van Master Spas biedt ruimte om te zwemmen en te ontspannen. Ouders kunnen in de therapiezetels genieten terwijl de kinderen zwemmen of spelen.

Hier zijn vijf gezinsactiviteiten voor je zwemspa - één voor elke dag van uw digitale detox

Zwem of geniet van borrelend water 

Een digitale detox kan je helpen om van de bank af te komen en te bewegen. Of je nu een fitnessroutine hebt of er een wilt beginnen, een Master Spas zwemspa biedt een comfortabele ruimte om te zwemmen en te trainen. Zwemmen is een low-impact oefening voor alle fitnessniveaus.  

Eén persoon kan tegen de waterstroom in zwemmen terwijl de rest van het gezin zich ontspant in de therapiezitjes. 

Als je gezin competitief is, kan je om beurten in een vast tempo zwemmen en zien wie het langst kan zwemmen. De H2X Challenger-serie en Michael Phelps Signature Swim Spas zijn ideaal voor actieve gezinnen die een ruimte willen om thuis te zwemmen en te trainen.

Spelletjesavond

Gaat iedereen na het eten zijn eigen weg? Stel het opruimen uit en ga naar de zwemspa voor een spelletjesavond. Je kan spelen met waterbestendige kaarten of een spelletje oxo op een opblaasbaar bord. Op zoek naar iets actievers? Pak een strandbal of een set duikstokken en laat de kinderen lekker spetteren. 

Laat je drijven

De zwemspa's van Master Spas zijn 239 cm breed en variëren in lengte, van 336 cm tot 587 cm. Het zwemgedeelte is ruim, met ruimte om te ontspannen op een comfortabele drijver. Geniet van een rustig moment met je gezin terwijl je voeten in het water hangen. Als je de uitdaging van schermtijd aangaat, kan je iedereen in het gezin een eigen drijver cadeau doen.

Pool party

Zonder onbeperkte toegang tot hun telefoons, kunnen kinderen en tieners het gevoel hebben dat ze missen wat hun vrienden aan het doen zijn. In plaats van toe te geven aan de FOMO (fear of missing out), nodig je de vrienden thuis uit. Een zwemspa is de perfecte plek om met vrienden rond te hangen. Iedereen houdt tenslotte van een goed "zwembadfeestje". Ze kunnen rond spetteren of in de massagezetels van de zwemspa zitten. Bonus: de vrienden zullen ook hun toestellen neerleggen.

Zet de Ledverlichting van je jacuzzi of zwemspa aan en geniet terwijl je naar de nachtelijke hemel kijkt.

Sterhelder

De ondergaande zon is geen reden om naar binnen te gaan en de tv aan te zetten. Neem tijdens je schermvrije uitdaging de tijd om van de buitenlucht en de nachtelijke hemel te genieten. Stel de watertemperatuur van je jacuzzi of zwemspa in zodat het comfortabel is om in te "soppen" en kijk naar de sterren. Je kan een activiteit plannen op basis van de sterrenkaart, misschien een zichtbare planeet spotten of de volle maan bekijken. Je kunt ook de NASA-website bezoeken om te zien of het internationale ruimtestation vanuit jouw achtertuin te zien zal zijn.

Op een bewolkte nacht kan je je eigen lichtshow maken. Zwemspa's en sommige jacuzzi's hebben Ledverlichting en waterpartijen, wat bijdraagt aan de sfeer van je terras.

Deel met je vrienden:

Social Media

in Blog
Voetmassage in je jacuzzi