Jacuzzi binnen of buiten?

Om de juiste spa te kiezen, moet je jezelf een aantal vragen stellen. Zo is het belangrijk om te bepalen hoeveel zit- en ligplaatsen je nodig hebt en of je gewoon wil genieten of nood hebt aan een diepe massage. Daarnaast wil je natuurlijk ook op voorhand weten of je je spa binnen of buiten installeert. Wil je bijvoorbeeld genieten van de frisse lucht en je tuin, dan kan je genieten in een buitenspa, zelfs in de winter! Je plaatst je spa in elk geval wel best op een overdekte en beschutte plaats. Liever gewoon binnen ontspannen? Het kan allebei, maar het heeft elk zijn voor- en nadelen.

Spa in de tuin

Het hele jaar door kan je van je spa genieten, ook als deze buiten staat. In dit geval is het erg belangrijk dat de ondergrond vlak is. Een betonnen fundering of chape is bijvoorbeeld ideaal, maar ook een houten terrasdek dat voorzien is om zware gewichten te dragen kan ook. 

Je kunt ervoor kiezen om een afdak te plaatsen boven je spa. Zo kan je ook ten volle van ontspanning genieten wanneer het regent. Wat in elk geval handig kan zijn, is om wat privacy te creëren door een haag of afsluiting om je spa te plaatsen. Zo kan je buur je niet zien zitten terwijl jij in alle rust even wil genieten.

Verbruikt je spa niet méér om het water op te warmen als het toestel buiten staat? Niet per se. Bij Luxor helpen we je om de juiste keuze te maken en een spa te selecteren die uitstekend geïsoleerd is. Zo gaat er zeer weinig warmte verloren én ervaart u minder geluidshinder.

Een spa in huis? Dat kan!

Hoewel de meeste spa buiten worden geïnstalleerd, kunnen ze ook perfect binnen staan. Het verschil zit ‘m in de diepte, of ook wel hoogte. De spa bestaat immers uit één geheel dat door een deur of schuifraam moet kunnen voor binnen installatie. Bovendien moet de ondergrond voldoende sterk zijn voor het grote gewicht en is een goede ventilatie essentieel. De ruimte zal immers erg vochtig worden door het water. Een luchtontvochtiger is in sommige gevallen een goed idee.

Ben je van plan om te verhuizen en wil je je spa meenemen? Kies dan strategisch een plek voor je spa, zodat deze later ook weer naar buiten kan. Anderzijds geeft een spa je woning een meerwaarde en kan het een troef zijn als je je huis wil verkopen.

Raadpleeg een spa-expert

Investeren in een spa is een aanzienlijk aankoopproces waarbij je toch enkele belangrijke beslissingen  moet nemen. Niet alleen de aankoopprijs is van belang, maar ook de levensduur, de isolatie en de kwaliteit. Dankzij die laatste twee factoren kan je aanzienlijk veel energie en onderhoudskosten besparen. De medewerkers van Luxor ontvangen je met open armen in de showroom, waar ze je laten kennismaken met de verschillende types en de eindeloze mogelijkheden. Maak een afspraak en dan maken we graag tijd voor je vrij. Of neem alvast contact met ons op en stel je vraag!

Een afspraak boeken

Deel met je vrienden:

Social Media


in Blog
Hoeveel plaatsen moet mijn jacuzzi hebben?