Energievriendelijk en stil

Energiezuinig en stil

Wat maakt een spa energiezuinig en stil? Goede isolatie natuurlijk! Een spa is een beetje zoals een huis:

  • baseren
  • zijspoor
  • isolatie
  • binnenvoering
  • isolerende deken

Al deze elementen spelen een belangrijke rol bij het optimaliseren van het energieverbruik. We zullen elk onderdeel doornemen.

ABS verzegelde basis

De onderkant verzegeld met ABS - een slagvaste en waterdichte kunststof - maakt deel uit van de structuur van onze spa's. De bodemplaat is uit één stuk en vormt niet alleen een solide basis die de bodem van de spa afdicht, maar houdt ook warmte vast en houdt vocht buiten.

De buitencoating

De buitenpanelen van de spa beschermen de isolatie tussen de binnen- en buitencoating zodat deze zijn functie optimaal kan vervullen. Spa's van het merk American Whirlpool en Vita Spa zijn uitgerust met DuraMAAX® zijpanelen.

DuraMAAX®-panelen

Het is het nieuwste alternatief voor hout dat eruitziet als natuurlijk hout en geen onderhoud vereist, behalve misschien het verwijderen van stof. Dit materiaal is slagvast, bestand tegen extreme weersomstandigheden, kan niet worden aangetast door insecten en zal niet barsten, splinteren of rotten. Deze aantrekkelijke buitenbekleding houdt warmte vast en houdt koude lucht buiten.

De binnenbekleding

De voering van de spa is natuurlijk de kuip zelf. Het is belangrijk dat het uit één stuk gegoten wordt. Alle merken die we voeren hebben een continu gegoten acrylkuip. Het harde, niet-poreuze oppervlak is bestand tegen vlekken, vervaging, krassen en chemische reacties. Met de uitstraling van graniet of marmer biedt deze uiterst stevige en duurzame afwerking schoonheid en gemoedsrust.

isolatie

Tussen de buitenmuur en de spa zit een isolatielaag. Je kunt het vergelijken met de isolatie tussen de binnenmuur en de buitenmuur van je huis, behalve dat je de buitenmuur in een spa kunt verwijderen.

Afhankelijk van het model en merk spa wordt er een ander type isolatie gebruikt. Zo zijn onze Luxspa's voorzien van Advanced SpaQuilt isolatie. American Whirlpool 100 en 200 serie modellen zijn uitgerust met Thermo-Lock® isolatie. Beide zijn van goede kwaliteit en bovengemiddeld.

American Whirlpool en Joli de Vita Spa 400, 800 en 900 serie modellen zijn uitgerust met het efficiëntere isolatiesysteem genaamd Northern Exposure®.

Noordelijke Blootstelling®

Dit energiebesparende systeem is een combinatie van 3M Thinsulate™ en BlueMAAX® isolatie. Deze thermische barrièretechnologie hergebruikt de vrijgekomen warmte voor een efficiëntere verwarming en lagere energiekosten. De vier wanden van de spa, de bodem en het deksel zijn bedekt met een laag warmtereflecterend koper om de stralingswarmte die door de pompen wordt gegenereerd, terug te winnen. De warmte wordt weer opgenomen door de leidingen en helpt de temperatuur van het water te verhogen en te behouden. Ten slotte is de gehele buitenkant van de spa-tank bedekt met 3M Thinsulate™-isolatie. Dit materiaal wordt ook gebruikt in winterkleding. Dit drielaagse systeem zorgt ervoor dat de door de spa opgewekte energie in de spa blijft.

BlueMAAX®

Deze milieuvriendelijke isolatie is gemaakt van gerecyclede natuurlijke vezels. Het bevat geen chemicaliën of irriterende stoffen en is behandeld met een boraatoplossing om schimmel en ongedierte te voorkomen en heeft tevens een vlamvertragende werking. Dit type isolatie vervangt het schadelijkere urethaanschuim en zorgt voor een betere toegang tot pompen en verwarming.

De isolatiedeken

Tot slot is er de spa-afdekking die ervoor zorgt dat de warmte 's nachts of wanneer u de spa niet gebruikt, behouden blijft.


De isolerende dekens van American Whirlpool - of het nu gaat om vinyl of Weather Shield zwart polyester - zijn eersteklas dekens. Ze bevatten een unieke koperlaag en uitneembare kussens om overtollige warmte in de zomer af te voeren en een getailleerde pasvorm om de warmte binnen te houden als het koeler wordt. De afdekking dient ook als een belangrijke veiligheidsbarrière voor de spa.


Bijzonder stille werking

Dezelfde isolatie die een spa energiezuinig maakt, draagt ​​ook bij aan de ultrastille werking. De geluidsenergie wordt opgevangen in de spa en gedempt door de isolatie die een geluidsbarrière vormt. Een stille werking is essentieel voor een rustige en ontspannende ervaring.

Ontdek de spa die bij jou past

Deel met je vrienden:

Social Media

in Blog
Gewoon genieten of diepe massage?