Gewoon genieten of diepe massage?

Het is één van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen voor je een spa koopt. Net zoals de plaats waar de spa moet komen en het aantal zit- en ligplaatsen, zal deze vraag voor een groot deel je keuze bepalen. Waarvoor wil jij een spa in huis halen: gewoon genieten, een stevige massage of je pijn verlichten? Jouw antwoord zal bepalen welke spa jij nodig hebt. We helpen je om de juiste keuze te maken.

Massage via waterjets

De waterjets zijn de onderdelen van je spa waar het water door naar buiten komt, samen met veel lucht om bubbels te vormen. Er bestaan heel wat verschillende waterjets, grote en kleine, maar ook jets met een vaste straal of roterende jets. Het type jets dat jij nodig hebt in jouw spa hangt dus af van hoe krachtig deze moeten zijn en of ze moeten kunnen worden ingesteld op specifieke spiergroepen.

Sporters die hun spieren zwaar belasten hebben veel baat bij een diepe massage. Het helpt hen om sneller te herstellen, minder stijf te zijn en de spieren soepel te houden. Ook voor mensen met chronische pijnen kan een aangepaste massage met warm water wonderen doen. Uiteraard kunnen ook de hardwerkende mensen onder ons deugd hebben van een rustgevende massage om de stress te verminderen, beter te slapen en te herbronnen na een lange dag. Zo heb je elke dag een beetje vakantie …

Puur genieten in je spa

Uiteraard hoef je geen topsporter of patiënt te zijn om ten volle van een spa te kunnen genieten. Plaats jouw toestel in je tuin of op het terras en geniet van de buitenlucht, ook in de winter. De combinatie van het warme water en de verschillende massagemogelijkheden doen je van kop tot teen ontspannen. Het is ook een ideale manier om samen met je partner of kinderen terug te blikken op de dag en samen te genieten van elkaar. Beter dan alleen maar voor de televisie zitten en niet met elkaar praten, toch?

Welke jets heb ik nodig?

Er bestaan heel wat soorten jets: luchtjets, waterjets, ozonjets, enzoverder. Hoe meer types jets er in jouw spa zitten ingewerkt, hoe aangenamer en hoe ruimer de massagemogelijkheden. Een grote jet geeft uiteraard een brede massage, terwijl een kleinere jet als een drukpunt masseert. Het is belangrijk dat de jets zo diep mogelijk zijn ingebouwd, zodat ze niet op je lichaam drukken. In onze geven we je graag uitgebreid advies over de verschillende types en mogelijke combinaties.

Kan ik de waterjets van mijn spa vervangen?

Uiteraard, het is een onderdeel zoals een ander en kan eenvoudig vervangen worden. Bij Luxor kan je alle spa-onderdelen verkrijgen via de webshop, net zoals onderhoudsproducten en toebehoren.

Laat je adviseren door een professional

Investeren in een spa doe je niet zomaar. Naast het budget moet je ook stilstaan bij wat je van jouw spa verlangt en wat je nodig hebt. Praat erover met onze Wellness-experten, zodat ze samen met jou op zoek kunnen gaan naar het model dat het best aansluit bij je behoeften.

Een afspraak maken

Deel met je vrienden:

Social Media


in Blog
Jacuzzi binnen of buiten?