Symptomen van fibromyalgie verlichten

Symptomen van fibromyalgie verlichten

Wist je dat fibromyalgie naar schatting 1 op de 20 mensen treft?

Dit cijfer toont het belang aan van bewustmaking en voortzetting van het onderzoek om de miljoenen mensen over de hele wereld te helpen die met de aandoening leven.

Fibromyalgie is een langdurige aandoening die aanhoudende pijn in het hele lichaam veroorzaakt. Naast de wijdverspreide pijn zijn andere symptomen onder meer vermoeidheid en niet-verfrissende slaap, en hersenmist. 

Hoewel er momenteel geen remedie tegen fibromyalgie bestaat, zijn er wel behandelingen om sommige symptomen te verlichten en het leven met de aandoening gemakkelijker te maken. Hydrotherapie en ontspannen in warm water zijn een geweldige manier voor mensen die lijden aan de aandoening om wat mogelijke respijt te vinden. Infraroodsauna kan ook helpen om stress te verlichten, een andere factor die de symptomen intenser kan maken. 

Onderzoek toont aan dat het gebruik van een jacuzzi of infraroodsauna pijn en spierstijfheid kan verlichten en dit kan dus een enorme hulp kan zijn voor iemand die aan deze aandoening lijdt.


Hoe kan een jacuzzi pijn en spierstijfheid verlichten?

Als het verwarmde water de spieren opwarmt, worden ze soepeler en kunnen ze zich beter strekken en minder stijf worden. Het water van de spa vermindert de zwaartekracht die de gewrichten samendrukt, terwijl het stromende water de pijnlijke ledematen ondersteunt.

Helen's verhaal

Om de impact van de aandoening op iemands dagelijks leven en de positieve impact die een hydrotherapie-ervaring biedt voor mensen die met de aandoening leven te delen, interviewde onze fabrikant onlangs een van hun klanten, Helen uit Chesterfield, die al 8 jaar met fibromyalgie leeft.

Helen vertelde hoe het gebruik van haar jacuzzi een positieve impact heeft gehad op de pijn en symptomen waarmee ze dagelijks te kampen heeft.

Hoe lang leef je al met de ziekte? Ik kreeg 8 jaar geleden de diagnose fibromyalgie. Het was een hele opluchting toen ik die diagnose kreeg, want ik was al een tijdje erg lusteloos en daarom was het goed om eindelijk te weten wat de oorzaak was. Veel mensen hebben nog nooit van de aandoening gehoord en hebben geen idee wat het is. Ik heb er elke dag last van en sommige dagen zijn erger dan andere. Er moet absoluut meer bekendheid aan de aandoening worden gegeven, want mensen van alle leeftijden kunnen er last van hebben.

Wat zijn de belangrijkste symptomen van fibromyalgie die je ervaart? Er zijn veel symptomen waar ik last van heb. Ik voel me er erg lusteloos door en op sommige dagen kan ik moeite hebben om uit bed te komen. Ik kan er depressief van worden en het kan ook frustrerend zijn. Ik heb ook last van hersenmist; het tast mijn denkvermogen aan en soms voel ik me ook verward.

Heb je gemerkt dat het voordelen heeft om een jacuzzi te gebruiken als je aan die aandoening lijdt? Hoewel er nog geen geneesmiddel voor bestaat, besloot ik een jacuzzi te nemen omdat ik gehoord had dat het de symptomen kan verlichten. Baden in een spa helpt tegen stress en verzacht pijntjes en kwaaltjes. Hydrotherapie en het gevoel van ontspanning in het warme water zijn een verademing van de aandoening. 

Hoe heeft het gebruik van een jacuzzi je geholpen om met je aandoening om te gaan? Het belangrijkste waar de jacuzzi me mee geholpen heeft, is ontspanning. Ik ga er elke dag in en als ik me ontspannen voel, is het veel makkelijker om met mijn aandoening om te gaan. Ik zou iedereen die aan fibromyalgie lijdt aanraden om een jacuzzi aan te schaffen.


Waarom infrarood de symptomen van fibromyalgie verlicht

Net zoals de hydrotherapie van een jacuzzi, blijkt uit de reactie van mensen met fibromyalgie, dat het regelmatig gebruik van een infraroodcabine ook de pijn verlicht en de spieren en gewrichten versoepelt zodat bewegen minder pijn doet.

Infraroodsauna’s kunnen een waardevolle rol vervullen door hun infraroodstraling. Deze onschadelijke straling dringt diep door in de spieren en gewrichten en zorgt dat het gebied verwarmd wordt en de doorbloeding wordt verbeterd. Het resultaat? Een aanzienlijke vermindering van uw pijnklachten.

Bij behandeling van fibromyalgie met infraroodstraling adviseren wij om driemaal per week gebruik te maken van uw infraroodsauna. Als u echter acuut last heeft, wordt dagelijks gebruik geadviseerd. Daarnaast is het belangrijk om de sessies geleidelijk op te bouwen. Start met sessies van 30 minuten en bouw deze geleidelijk uit tot een uur.

Vraag advies aan een wellness expert

Afhankelijk van je noden, kunnen onze wellness experts je steeds het juiste toestel - jacuzzi, sauna of infraroodsauna aanbevelen. Uiteraard houden we ook rekening met de beschikbare plaats en het vooropgestelde budget.

Boek een afspraak

Deel met je vrienden:

Social Media

in Blog
Tuininrichting: planten voor privacy