Alternatief voor zwembad

Alternatief voor zwembad

Een tuinzwembad is een droom van menig huiseigenaar, maar het is geen kleine investering. Een zwembadinstallatie in de grond kan een grote achtertuin, kostbare graafwerkzaamheden en tijdrovend onderhoud vergen.

Een zwemspa combineert de voordelen van zwemmen, watergymnastiek en hydrotherapie met het plezier van een zwembad. Maar in tegenstelling tot een zwembad in de grond kan een zwemspa op een dag worden geïnstalleerd en het hele jaar door worden gebruikt.

De voordelen van een zwemspa zijn:

  • Gemak van installatie
  • Kleinere voetafdruk
  • Gebruik het hele jaar door
  • Lagere kosten
  • Veelzijdigheid

Vergelijk de verschillen tussen een zwemspa en een traditioneel zwembad en ontdek waarom een zwemspa het ideale alternatief is voor je achtertuin.

Installatie


Zwembad: Voor de installatie van een zwembad in de grond zijn bouwvergunningen, een aannemer en tot acht  weken nodig.

Zwemspa: Zodra de ruimte klaar is, kan een zwemspa worden geleverd en geïnstalleerd in minder dan een dag. Het enige wat je nodig hebt, is een stevige, vlakke ondergrond die het gewicht van de met water gevulde zwemspa aankan.

Grootte

Zwembad: Een standaard ingebouwd zwembad is twee keer zo lang als het breed is - dus 6 x 3 meter of 8 x 4 meter enz. Maar een glasvezel zwembad of een baantjeszwembad zal extra patio ruimte, afstand, en hekwerk (afhankelijk van de lokale regels) nodig hebben.

Zwemspa: Luxor biedt 22 modellen aan in een verscheidenheid van grootte, van 336 cm tot 587 cm lang en maximum 239 cm breed, die huiseigenaars met kleinere tuin een zwemoptie geven.

Gebruik

Zwembad: Voor de meeste klimaten kan een zwembad in de grond slechts enkele maanden per jaar gebruikt worden. Het seizoensgebonden gebruik van een tuinzwembad vereist ook een tijdrovende en soms dure opening en sluiting.

Zwemspa: Zwemspa's zijn zo ontworpen dat ze het hele jaar door gebruikt kunnen worden. De watertemperatuur kan worden geregeld, een lagere temperatuur om te trainen en tot 37°C voor ontspanning en therapie. Of het nu sneeuwt of 30°C is, het water is altijd perfect.

Kosten

Zwembad: Een traditioneel zwembad in de grond kan een prijskaartje hebben tot 100.000 euro, maar de kosten groeien over de levensduur van het zwembad. Onderhoud, chemicaliën, water en nutsrekeningen tellen mee. Als je ervoor kiest om te gaan met een vinyl gevoerd zwembad, moet je ook rekening houden met de kosten van het vervangen van de bekleding om de vijf tot zeven jaar.

Zwemspa: Een zwemspa heeft een lagere aankoopprijs en kost minder tijdens de levensduur. Je hebt minder water nodig en dus ook minder producten voor de waterbehandeling. De energiezuinige constructie en de schuimisolatie zorgen bovendien voor een lagere energierekening.

Veelzijdigheid

 Zwembad: Hydromassage jets zijn meestal   niet inbegrepen in de uitvoering en de prijs   van een zwembad, en het kan een kostelijke   upgrade zijn. 

 Zwemspa: Met behulp van uitgekiende   technologie levert een zwemspa een   instelbare waterstroom, zodat je ter plaatse   kan zwemmen. Maar een zwemspa is meer   dan een plek om te werken aan je   zwemtechniek. De natuurlijke weerstand en   het drijfvermogen van het water maakt het   een natuurlijke plek om te aqua-wandelen of te joggen, spieren te trainen en te stretchen. Gebruikers van een zwemspa profiteren van een verminderde impact op de gewrichten en een verbeterde mobiliteit. Sommige modellen van zwemspa's zijn uitgerust met een fitness-systeem, dat wordt geleverd met weerstandsbanden en roeispanen, evenals een complete gids voor wateroefeningen.

Bovendien zijn de zwemspa's voorzien van therapiezitjes en aangepaste temperatuurregelaars zodat je van de voordelen van een jacuzzi kan genieten zonder meerkost.

Overtuigd van de voordelen van een zwemspa?

Ontdek nu de zwemspa die bij je past

Deel met je vrienden:

Social Media

in
Weg met de winterblues