Technische hulp

Antwoord hieronder niet gevonden en wil je snel geholpen worden? Boek een afspraak voor een persoonlijk technisch consult per telefoon. Op het afgesproken tijdstip wordt je gecontacteerd door onze technische expert. Indien je probleem niet telefonisch kan worden opgelost, plannen we samen een technische interventie.

Hoe bereid ik mij voor op een vlotte levering en plaatsing van mijn jacuzzi?

Je vindt alle nuttige informatie in deze checklist die je kan downloaden. De tekening op de tweede pagina is een algemene schets en geen weerspiegeling van het model dat jij hebt besteld.

Waar vind ik de handleiding van mijn jacuzzi of het controlepaneel?

Je vindt de algemene handleiding van American Whirlpool en de handleiding van de verschillende controlepanelen in onze webshop via onderstaande knop.

Hoe houd ik mijn jacuzzi schoon?

De filterzakken verslijten sneller dan normaal. Hoe komt dat?

Er zijn een aantal mogelijke redenen voor vroegtijdige slijtage:
  • Indien de filters te lang blijven zitten wanneer ze onvoldoende water doorlaten dan zuigt de pomp ze te sterk aan en wordt de filterzak uitgerekt. Een handige test is om de filtermand met filter vol water te scheppen. Deze moet in 5 a 10 seconden leeglopen. Is dit niet het geval, maak de filterzak schoon of vervang hem.
  • Een te lage pH samen met hoge chloor waarden versnelt eveneens de slijtage.
  • Wanneer chloortabletten in filterzakken gelegd worden veroorzaakt dit snel gaten (lage pH en hoge chloor). Er bestaan drijvende vlotters voor het oplossen van chloortabletten.
  • De grootte van filters: vroeger waren filters eerder te klein, de huidige grootte wordt meestal als goed ervaren zelfs wanneer de filters iets te groot zijn, zullen de witte rubberen ringen de filterzakken op hun plaats houden. De filterpomp zuigt de filterzak tegen de filtermand, dus de filterwerking blijft goed, maar het verwijderen van de filterzak is makkelijker.
Enkele tips:
  • Wanneer een gewassen filterzak het water niet goed doorlaat zoals hierboven beschreven, wijst dit meestal op kalkafzetting in de diepere poriën van de filter. Week de filterzak een nachtje in azijn om de kalk op te lossen. Spoel de filterzak daarna grondig met leidingwater en test hem opnieuw alvorens hem terug in de jacuzzi te plaatsen.
  • Was de filterzakken op maximum 40°C met wasmiddel, maar zonder wasverzachterDe filters worden best gewassen samen met nog iets anders, zodat er een normale trommelvulling is van de wasmachine en er voldoende wrijving is.

Ik heb een andere technische vraag

Boek een afspraak voor een persoonlijk technisch consult per telefoon. Op het afgesproken tijdstip wordt je gecontacteerd door onze technische expert. Indien je probleem niet telefonisch kan worden opgelost, plannen we samen een technische interventie.

Technische hulp

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x