Waterbehandeling

Wat is water in evenwicht?

Gezond en sprankelend spa water is zuiver en in evenwicht ! Ontsmettingsmiddelen zoals chloor vernietigen micro-organsimen en bacteriën, en zorgen voor zuiver water. Da's simpel. Maar wat is waterevenwicht precies?

Je kan het vergelijken met de bouw van een huis. Zonder fundering geen muren, zonder muren geen dak. Alkaliniteit (TA) is de fundering, de zuurtegraad (pH) zijn de muren en chloor is het dak. Dit is ook altijd de volgorde waarin je het water van je jacuzzi moet testen en bijsturen.

Drie stappen voor waterevenwicht

1. Alkaliniteit

Alkaliniteit of carbonaathardheid (TA) geeft de concentratie carbonaten en bicarbonaten in het water aan. De carbonaten beschermen de pH waarde in het jacuzzi water door grote schommelingen op te vangen.

2. Zuurtegraad of pH

Klaar voor de muren? pH is de zuurtegraad van het water. Een vloeistof kan neutraal, zuur of basisch zijn. De mate waarin een vloeistof zuur of juist basisch is, wordt uitgedrukt met de pH waarde. De neutrale waarde van een vloeistof is 7. Voor jacuzziwater liggen de ideale waarden tussen 7,2 en 7,8.

3. Ontsmetting met chloor

Zijn de fundering en de muren in topconditie ? Dan kan het dak erop : ontsmetting via chloor. De meest gebruikelijke manier voor ontsmetting is met producten op basis van chloor. Chloor blijft veruit de beste oplossing voor gezond, veilig en proper watergenot. Miljarden mensen drinken dagelijks met chloor ontsmet drinkwater. Zwemmen en baden in chloor-ontsmet water is perfect veilig.

Een goed waterevenwicht zorgt niet alleen voor je gezondheid en comfort, maar ook voor de levensduur van de kuip en de apparatuur van je jacuzzi.

Ideale waterwaarden

Je kan de waterwaarden van je jacuzzi makkelijk meten met Aquachek teststrips. Zo zie je meteen of het water in evenwicht is of moeten worden bijgestuurd.

  • alkaliniteit: 80-120 ppm met enkel chloor; 30-160 ppm met Aquaclarity
  • pH: 7,2 - 7,8
  • chloor: 3-5 ppm met enkel chloor; 1 ppm met Aquaclarity

Meer informatie over hoe je de waterwaarden kan aanpassen, vind je op de pagina Wekelijks onderhoud.


Waterbehandeling
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x