Filters

Basisprincipes van je jacuzzifilters

Er zijn maar heel weinig onderdelen van een jacuzzi die zo over hoofd gekeken worden als de filters. Er zijn ook heel weinig onderdelen die je meer problemen geven wanneer je ze verwaarloost. De filters van je jacuzzi doen meer dan alleen het vuil en stof uit je jacuzzi verwijderen. Ze vormen een essentieel onderdeel van het onderhoud van de waterchemie van je jacuzzi en het beschermen de pomp en verwarming ook tegen schade. Dus denk eraan wanneer je pomp of verwarming het niet goed doet: eerst de filters nakijken en reinigen.

Het is belangrijk om de filters goed en regelmatig schoon te maken, en te vervangen wanneer je een aangename jacuzzi ervaring wil hebben. Het kan je ook veel geld besparen in onderhoudskosten.

Een jacuzzi filter is geen ingewikkeld stuk gereedschap. Zo bestaat een cartridge filter uit een holle kern, twee eindkappen en een ring van plooien, of vinnen - meestal gemaakt van polyester. Als het water door de filter stroomt, worden vuil en andere verontreinigingen in de plooien opgevangen en uit de jacuzzi gehouden.

De Aqua Klean filterzakken doen net hetzelfde maar zijn iets handiger om schoon te maken omdat je ze in de wasmachine kan reinigen en ze hebben meestal een langere levensduur.

Filters reinigen

Gebruik uitsluitend schoonmaakmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor jacuzzifilters. Het gebruik van andere reinigingsproducten zoals wasmiddel of afwasmiddel zal vrijwel zeker resulteren in een schuimende jacuzzi en tal van problemen met het

Terwijl je filter werkt, absorbeert hij biologisch materiaal van de mensen die de jacuzzi gebruiken; lichaamsoliën, en dat soort dingen. Hij kan ook kalkaanslag en andere minerale afzettingen ontwikkelen die de goede werking ervan kunnen verhinderen. Het weken van de filter in een speciaal geformuleerde reinigingsoplossing voor jacuzzifilters helpt deze afzettingen op te lossen en maakt het gemakkelijker om ze goed af te spoelen.


filterzak met korfAqua Klean filterzak

  • Draai de filterzakken binnenste buiten
  • Dompel ze een uur onder in een emmer met 10 liter water en 1 liter azijn
  • Besproei ze met Cartridge Clean Spray
  • Laat 3 tot 6 minuten intrekken 
  • Was in de wasmachine op 40°C op de lange cyclus voor delicate was met een scheutje vloeibaar wasmiddel en bleekmiddel
  • GEEN wasverzachter gebruiken en NIET in de droogkast drogen

patroonfilterPatroonfilter

  • Dompel de filters een nacht onder in een emmer van 10 liter water en 1 liter Cartridge Cleaner
  • Spoel ze met de tuinslag uit tot het vuil van tussen het papier is.

Platte pre-filterPlatte pre-filter

  • Plaats hem rechtop in de afwasmachine en was op 35°C.

Tip

Koop twee sets filters. Het is economischer wanneer je ze afwisselend gebruikt. Ze zullen langer meegaan dan wanneer je een set filters continu gebruikt. Terwijl een set filters zijn werk doet in de jacuzzi, kan de andere worden schoongemaakt. Laat de filters volledig opdrogen vòòr hergebruik. Zo verbeter je de werking ervan en worden alle bacteriën gedood.


Mogelijke problemen

De filterzakken verslijten sneller dan normaal. Je vindt het antwoord in onze technische faq.


Filters
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x