Zo houd je je jacuzzi schoon!

Heerlijk, je jacuzzi is er. Hier droomde je al jaren van en wil je natuurlijk nog jaren van genieten. Je jacuzzi schoonmaken is niet de fijnste klus, maar je kunt jezelf heel wat werk besparen als je weet wat je doet. We geven je graag enkele tips om je jacuzzi goed te onderhouden en zolang mogelijk schoon te houden.

Met deze tips blijft je jacuzzi langer schoon

Er zijn veel kleine dingen die je kunt doen om je jacuzzi langer schoon te houden:

  1. Onderhoud en ververs het water van de jacuzzi regelmatig.
  2. Reinig de filter minstens een keer per week.
  3. Neem een douche voor je de jacuzzi gebruikt, zodat eventuele zeepresten, lotions of zelfs wasmiddel in je zwemkledij wegspoelen, want die veroorzaken schuim of afzetting.
  4. Bescherm de kuip door de jacuzzi niet zonder water of afdekking in de volle zon te laten staan.
  5. Reinig de kuip regelmatig met een zachte doek. Gebruik zeker geen schuurspons of bijtende reinigingsproducten.
  6. Hou de jacuzzi ook in werking tijdens de winter. Laat de jacuzzi nooit leeg om vorstschade te vermijden.
  7. Reinig en behandel de vinyl afdekking regelmatig om deze soepel te houden en te beschermen tegen temperatuurschommelingen.

Hoe onderhoud ik de afdekking en zijwanden van mijn jacuzzi

Niet alleen de kuip en het water zelf moet worden onderhouden, maar ook de afdekking en zijwanden vragen om de nodige aandacht. De afdekking kan je regelmatig met een sopje en zachte spons of doek reinigen. Er bestaat ook een product om je cover te reinigen én te beschermen tegen UV-stralen en andere weersinvloeden. Zo hou je je afdekking soepel.

Wanneer je chemicaliën aan het water toevoegt, laat je de afdekking minstens een kwartier open, zodat eventuele gassen die gevormd worden de afdekking niet kunnen aantasten. Vergeet ook niet eventuele fonteintjes of watervallen af te sluiten voordat je de jacuzzi afdekt.

Naast de afdekking, is je jacuzzi ook voorzien van mooie en onderhoudsvriendelijke zijwanden. En goed nieuws, de zijwanden worden tegenwoordig altijd in pvc gemaakt en behalve af en toe het stof verwijderen met een vochtige zachte doek, zijn ze volledig onderhoudsvrij!

En wat met de kussens van mijn jacuzzi?

Kussens of hoofdsteunen bieden extra comfort en vragen nauwelijks onderhoud. Je kunt de kussens om de twee weken spoelen om eventuele chemische resten te verwijderen. Zo voorkom je dat ze verharden, verkleuren of snel aangetast worden. Verwijder de kussens voor je een grote hoeveelheid chloor toevoegt aan het water en de jacuzzi afdekt. Zo vermijd je vlekken en kringen.

Gebruik je de jacuzzi even niet? Berg de kussens dan ergens op een droge en donkere plaats op om hun levensduur te verlengen. Zijn je kussens aan vervanging toe? Je vindt alle modellen in onze webshop.

Wil je graag meer weten over waterbehandeling of heb je waterproblemen. Wil je graag een meer gedetailleerde uitleg over het wekelijks of periodiek onderhoud van je jacuzzi? Dan kan je meer lezen in onze artikels over jacuzzi onderhoud.

Zo houd je je jacuzzi schoon!

Hoeveel zit- en ligplaatsen moet mijn jacuzzi hebben?

Luxor biedt jacuzzi’s aan van twee tot meer dan zes personen. Waar moet je nog op letten bij de keuze van de jacuzzikuip? Lees het in deze blog.

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi binnen of buiten?

Komt je jacuzzi binnen of buiten te staan? Inbouw of opbouw? De mogelijkheden zijn enorm, maar je houdt best rekening met een aantal zaken zoals het aantal zit- en ligplaatsen, wil je gewoon genieten of heb je nood aan een diepe massage, de kwaliteit van de isolatie enz.

Lees meer keyboard_arrow_right

Gewoon genieten of diepe massage?

Naast het aantal plaatsen en de locatie van je jacuzzi, is het belangrijk om stil te staan bij het doel van de jacuzzi: gewoon genieten of een diepe massage?

Lees meer keyboard_arrow_right

Energievriendelijk en stil

Een goede jacuzzi is een beetje zoals een thermos. Hij houdt alle warmte zolang mogelijk vast. Dat kan alleen met een goede isolatie. Dus hoe beter de isolatie, hoe minder energie de jacuzzi nodig heeft. Bovendien maakt al deze isolatie de jacuzzi ook geluidsarm.

Lees meer keyboard_arrow_right

Medisch ontworpen massage

Een AMERICAN WHIRLPOOL® -jacuzzi is voorzien van de eerste medisch ontworpen hydromassage systemen ter wereld voor de ultieme massage bij het verminderen van de stress van het dagelijks leven, het verlichten van stijve spieren of gewoon voor een goede nachtrust.

Lees meer keyboard_arrow_right

Hoe kies je een goede jacuzzi verkoper?

Wat maakt bepaalde jacuzzi's "beter" dan andere? Er bestaan zoveel merken, hoe kan je het kaf van het koren scheiden? Hoelang wil je dat je jacuzzi meegaat? En hoe kies je een goede jacuzzi verkoper? Zoveel punten waar je moet op letten. We helpen je graag met een aantal tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

Vakantie thuis?

Zeven manieren om van het buitenleven te genieten. Er gaat niets boven ontspannen in je jacuzzi, omhoog kijken naar de sterren en het loslaten van de stress uit je lichaam nadat je het grootste deel van de dag binnen hebt doorgebracht!

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi yoga

Welzijn is waar een jacuzzi of zwemspa voor staat. Daarom is het uitvoeren van yoga in warm water een uitstekende combinatie. In het water ervaart je lichaam een gevoel van gewichtloosheid. De druk op het lichaam wordt tot wel 90% verminderd wat het uitvoeren van yoga oefeningen makkelijker maakt.

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi en aromatherapie

Een ontspannende combinatie. Voeg een bijkomende zintuiglijke dimensie toe aan je jacuzzi-belevenis. Maar opgelet, kies voor aromatherapeutische producten zonder mogelijke negatieve neveneffecten voor jou of het goed functioneren van je jacuzzi.

Lees meer keyboard_arrow_right

Is je jacuzzi winterklaar?

Wegzakken in je eigen jacuzzi is misschien wel het meest ontspannende moment van je dag. Maar wat in de winter? Terwijl de winter een geweldige tijd is om van een jacuzzi te genieten, hebben sommige eigenaars vragen over het overwinteren van hun jacuzzi. Hier zijn enkele tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

Weg met de winterblues

De jacuzzi of zwemspa is een perfecte plek om zich op te warmen in de winter, na een dag hard werken, of om het huis te ontvluchten en te genieten van wat frisse lucht.

Lees meer keyboard_arrow_right

Alternatief voor zwembad

Een zwemspa biedt een meerwaarde voor je gezondheid: zwemmen, fitness, sporttraining, hydrotherapie, familiepret en zoveel meer. In tegenstelling tot een traditioneel zwembad heb je minder ruimte en minder tijd nodig voor het onderhoud.

Lees meer keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x