Jacuzzi en aromatherapie

Creëer een thuis-wellness met aromatherapie

Genieten van water

Ontspannen in je jacuzzi is een ervaring voor de zintuigen. Je ziet en hoort het zacht borrelende water, dat je uitnodigt om achterover te leunen en te ontspannen in zijn herstellende omhelzing; je voelt de masserende werking van de stralen op je huid terwijl je spieren geleidelijk aan de opgehoopte spanning loslaten.
Er is nog een extra zintuig dat je kan activeren om je nog dieper in deze rustige ontsnapping onder te dompelen: je reukzin. Door aromatherapeutische geuren voeg je een andere zintuiglijke dimensie toe aan je jacuzzi-belevenis.

Ga echter voorzichtig te werk. Je wil de stress die verdwijnt door een ontspannende en aromatische onderdompeling in een jacuzzi niet inruilen voor de stress die ontstaat door het beschadigen van je jacuzzi door verkeerd gebruikte etherische oliën. Het gebruik van aromatherapie in je jacuzzi vereist bepaalde overwegingen, maar wanneer je de juiste producten gebruikt, is het nog gemakkelijker dan je denkt.

Liever geen essentiële oliën gebruiken in een jacuzzi

Terwijl het gebruik van je jacuzzi als een kant-en-klare olieverwarmer en -verspreider misschien een goed idee lijkt, zijn jacuzzi's niet ontworpen om dikke vloeistoffen zoals oliën te circuleren en te filteren. Dus vooraleer je  geparfumeerde etherische oliën in het water doet, hou je best rekening met de mogelijke risico's voor je jacuzzi.

De beste filtersystemen van vandaag houden het water constant fris en schoon zodat je het maar om de paar maanden hoeft te verversen. Het toevoegen van oliën of andere stoffen die niet kunnen verwijderd worden door filtratie, zal echter leiden tot vervuiling en andere problemen na verloop van tijd. Een goede vuistregel: is een product niet specifiek bestemd voor gebruik in een jacuzzi, voeg het dan niet toe aan het jacuzziwater.

Afgezien van de risico's die ze inhouden voor de onderdelen van je jacuzzi, zijn niet alle etherische oliën veilig voor direct contact met je huid. Zelfgemaakte aromatherapie in een jacuzzi is nooit een verstandige keuze. Kies voor een aromatherapeutische methode zonder mogelijke negatieve neveneffecten.

Gebruik aromatherapie in je jacuzzi op de juiste manier

Mediteren met aromatherapieAromatherapie die speciaal ontworpen is voor een veilige interactie met het waterverzorgingsysteem van je jacuzzi zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan geuren en vormen, waaronder kristallen, vloeistoffen, zouten en capsules voor bubbelbaden. Je vindt een verscheidenheid aan geschikte producten in onze webshop.

Verheug je op een verkwikkende duik met de Pink Grapefruit geur, of een tropisch uitje met Coconut Mango. Of misschien wil je je geest verfrissen met de geur van regen Rain, of een diepe meditatieve adem halen met Lavendel. In tegenstelling tot essentiële oliën of andere zelfgemaakte vormen van aromatherapie, zijn deze geurmengsels ontworpen met zowel je ontspannende ervaring als respect voor het goed functioneren je jacuzzi in het achterhoofd. Hou het veilig en volg de instructies op de verpakking. En nu genieten!


Jacuzzi en aromatherapie

Hoeveel zit- en ligplaatsen moet mijn jacuzzi hebben?

Luxor biedt jacuzzi’s aan van twee tot meer dan zes personen. Waar moet je nog op letten bij de keuze van de jacuzzikuip? Lees het in deze blog.

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi binnen of buiten?

Komt je jacuzzi binnen of buiten te staan? Inbouw of opbouw? De mogelijkheden zijn enorm, maar je houdt best rekening met een aantal zaken zoals het aantal zit- en ligplaatsen, wil je gewoon genieten of heb je nood aan een diepe massage, de kwaliteit van de isolatie enz.

Lees meer keyboard_arrow_right

Gewoon genieten of diepe massage?

Naast het aantal plaatsen en de locatie van je jacuzzi, is het belangrijk om stil te staan bij het doel van de jacuzzi: gewoon genieten of een diepe massage?

Lees meer keyboard_arrow_right

Energievriendelijk en stil

Een goede jacuzzi is een beetje zoals een thermos. Hij houdt alle warmte zolang mogelijk vast. Dat kan alleen met een goede isolatie. Dus hoe beter de isolatie, hoe minder energie de jacuzzi nodig heeft. Bovendien maakt al deze isolatie de jacuzzi ook geluidsarm.

Lees meer keyboard_arrow_right

Medisch ontworpen massage

Een AMERICAN WHIRLPOOL® -jacuzzi is voorzien van de eerste medisch ontworpen hydromassage systemen ter wereld voor de ultieme massage bij het verminderen van de stress van het dagelijks leven, het verlichten van stijve spieren of gewoon voor een goede nachtrust.

Lees meer keyboard_arrow_right

Zo houd je je jacuzzi schoon!

Ontdek gouden tips om je jacuzzi, afdekking, zijwanden en kussens langer schoon te houden. Je vindt alle nodige producten in onze webshop.

Lees meer keyboard_arrow_right

Hoe kies je een goede jacuzzi verkoper?

Wat maakt bepaalde jacuzzi's "beter" dan andere? Er bestaan zoveel merken, hoe kan je het kaf van het koren scheiden? Hoelang wil je dat je jacuzzi meegaat? En hoe kies je een goede jacuzzi verkoper? Zoveel punten waar je moet op letten. We helpen je graag met een aantal tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

Vakantie thuis?

Zeven manieren om van het buitenleven te genieten. Er gaat niets boven ontspannen in je jacuzzi, omhoog kijken naar de sterren en het loslaten van de stress uit je lichaam nadat je het grootste deel van de dag binnen hebt doorgebracht!

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi yoga

Welzijn is waar een jacuzzi of zwemspa voor staat. Daarom is het uitvoeren van yoga in warm water een uitstekende combinatie. In het water ervaart je lichaam een gevoel van gewichtloosheid. De druk op het lichaam wordt tot wel 90% verminderd wat het uitvoeren van yoga oefeningen makkelijker maakt.

Lees meer keyboard_arrow_right

Is je jacuzzi winterklaar?

Wegzakken in je eigen jacuzzi is misschien wel het meest ontspannende moment van je dag. Maar wat in de winter? Terwijl de winter een geweldige tijd is om van een jacuzzi te genieten, hebben sommige eigenaars vragen over het overwinteren van hun jacuzzi. Hier zijn enkele tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

Weg met de winterblues

De jacuzzi of zwemspa is een perfecte plek om zich op te warmen in de winter, na een dag hard werken, of om het huis te ontvluchten en te genieten van wat frisse lucht.

Lees meer keyboard_arrow_right

Alternatief voor zwembad

Een zwemspa biedt een meerwaarde voor je gezondheid: zwemmen, fitness, sporttraining, hydrotherapie, familiepret en zoveel meer. In tegenstelling tot een traditioneel zwembad heb je minder ruimte en minder tijd nodig voor het onderhoud.

Lees meer keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x