Jacuzzi binnen of buiten?

Om de juiste jacuzzi te kiezen, moet je jezelf een aantal vragen stellen. Zo is het belangrijk om te bepalen hoeveel zit- en ligplaatsen je nodig hebt en of je gewoon wil genieten of nood hebt aan een diepe massage. Daarnaast wil je natuurlijk ook op voorhand weten of je je jacuzzi binnen of buiten installeert. Wil je bijvoorbeeld genieten van de frisse lucht en je tuin, dan kan je genieten in een buitenjacuzzi, zelfs in de winter! Je plaatst je jacuzzi in elk geval wel best op een overdekte en beschutte plaats. Liever gewoon binnen ontspannen? Het kan allebei, maar het heeft elk zijn voor- en nadelen.

Jacuzzi in de tuin

Het hele jaar door kan je van je jacuzzi genieten, ook als deze buiten staat. In dit geval is het erg belangrijk dat de ondergrond vlak is. Een betonnen fundering of chape is bijvoorbeeld ideaal, maar ook een houten terrasdek dat voorzien is om zware gewichten te dragen kan ook. 

Je kunt ervoor kiezen om een afdak te plaatsen boven je jacuzzi. Zo kan je ook ten volle van ontspanning genieten wanneer het regent. Wat in elk geval handig kan zijn, is om wat privacy te creëren door een haag of afsluiting om je jacuzzi te plaatsen. Zo kan je buur je niet zien zitten terwijl jij in alle rust even wil genieten.

Verbruikt je jacuzzi niet méér om het water op te warmen als het toestel buiten staat? Niet per se. Bij Luxor helpen we je om de juiste keuze te maken en een jacuzzi te selecteren die uitstekend geïsoleerd is. Zo gaat er zeer weinig warmte verloren én ervaart u minder geluidshinder.

Een jacuzzi in huis? Dat kan!

Hoewel de meeste jacuzzi’s buiten worden geïnstalleerd, kunnen ze ook perfect binnen staan. Het verschil zit ‘m in de diepte, of ook wel hoogte. De jacuzzi bestaat immers uit één geheel dat door een deur of schuifraam moet kunnen voor binneninstallatie. Bovendien moet de ondergrond voldoende sterk zijn voor het grote gewicht en is een goede ventilatie essentieel. De ruimte zal immers erg vochtig worden door het water. Een luchtontvochtiger is in sommige gevallen een goed idee.

Ben je van plan om te verhuizen en wil je je jacuzzi meenemen? Kies dan strategisch een plek voor je jacuzzi, zodat deze later ook weer naar buiten kan. Anderzijds geeft een jacuzzi je woning een meerwaarde en kan het een troef zijn als je je huis wil verkopen.

Raadpleeg een jacuzzi-expert

Investeren in een jacuzzi is een aanzienlijk aankoopproces waarbij je toch enkele belangrijke beslissingen  moet nemen. Niet alleen de aankoopprijs is van belang, maar ook de levensduur, de isolatie en de kwaliteit. Dankzij die laatste twee factoren kan je aanzienlijk veel energie en onderhoudskosten besparen. De medewerkers van Luxor ontvangen je met open armen in de showroom, waar ze je laten kennismaken met de verschillende types en de eindeloze mogelijkheden. Maak een afspraak en dan maken we graag tijd voor je vrij. Of neem alvast contact met ons op en stel je vraag!

Jacuzzi binnen of buiten?

Hoeveel zit- en ligplaatsen moet mijn jacuzzi hebben?

Luxor biedt jacuzzi’s aan van twee tot meer dan zes personen. Waar moet je nog op letten bij de keuze van de jacuzzikuip? Lees het in deze blog.

Lees meer keyboard_arrow_right

Gewoon genieten of diepe massage?

Naast het aantal plaatsen en de locatie van je jacuzzi, is het belangrijk om stil te staan bij het doel van de jacuzzi: gewoon genieten of een diepe massage?

Lees meer keyboard_arrow_right

Energievriendelijk en stil

Een goede jacuzzi is een beetje zoals een thermos. Hij houdt alle warmte zolang mogelijk vast. Dat kan alleen met een goede isolatie. Dus hoe beter de isolatie, hoe minder energie de jacuzzi nodig heeft. Bovendien maakt al deze isolatie de jacuzzi ook geluidsarm.

Lees meer keyboard_arrow_right

Medisch ontworpen massage

Een AMERICAN WHIRLPOOL® -jacuzzi is voorzien van de eerste medisch ontworpen hydromassage systemen ter wereld voor de ultieme massage bij het verminderen van de stress van het dagelijks leven, het verlichten van stijve spieren of gewoon voor een goede nachtrust.

Lees meer keyboard_arrow_right

Zo houd je je jacuzzi schoon!

Ontdek gouden tips om je jacuzzi, afdekking, zijwanden en kussens langer schoon te houden. Je vindt alle nodige producten in onze webshop.

Lees meer keyboard_arrow_right

Hoe kies je een goede jacuzzi verkoper?

Wat maakt bepaalde jacuzzi's "beter" dan andere? Er bestaan zoveel merken, hoe kan je het kaf van het koren scheiden? Hoelang wil je dat je jacuzzi meegaat? En hoe kies je een goede jacuzzi verkoper? Zoveel punten waar je moet op letten. We helpen je graag met een aantal tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

Vakantie thuis?

Zeven manieren om van het buitenleven te genieten. Er gaat niets boven ontspannen in je jacuzzi, omhoog kijken naar de sterren en het loslaten van de stress uit je lichaam nadat je het grootste deel van de dag binnen hebt doorgebracht!

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi yoga

Welzijn is waar een jacuzzi of zwemspa voor staat. Daarom is het uitvoeren van yoga in warm water een uitstekende combinatie. In het water ervaart je lichaam een gevoel van gewichtloosheid. De druk op het lichaam wordt tot wel 90% verminderd wat het uitvoeren van yoga oefeningen makkelijker maakt.

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi en aromatherapie

Een ontspannende combinatie. Voeg een bijkomende zintuiglijke dimensie toe aan je jacuzzi-belevenis. Maar opgelet, kies voor aromatherapeutische producten zonder mogelijke negatieve neveneffecten voor jou of het goed functioneren van je jacuzzi.

Lees meer keyboard_arrow_right

Is je jacuzzi winterklaar?

Wegzakken in je eigen jacuzzi is misschien wel het meest ontspannende moment van je dag. Maar wat in de winter? Terwijl de winter een geweldige tijd is om van een jacuzzi te genieten, hebben sommige eigenaars vragen over het overwinteren van hun jacuzzi. Hier zijn enkele tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

Weg met de winterblues

De jacuzzi of zwemspa is een perfecte plek om zich op te warmen in de winter, na een dag hard werken, of om het huis te ontvluchten en te genieten van wat frisse lucht.

Lees meer keyboard_arrow_right

Alternatief voor zwembad

Een zwemspa biedt een meerwaarde voor je gezondheid: zwemmen, fitness, sporttraining, hydrotherapie, familiepret en zoveel meer. In tegenstelling tot een traditioneel zwembad heb je minder ruimte en minder tijd nodig voor het onderhoud.

Lees meer keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x