Jacuzzi binnen of buiten?

Om de juiste jacuzzi te kiezen, moet je jezelf een aantal vragen stellen. Zo is het belangrijk om te bepalen hoeveel zit- en ligplaatsen je nodig hebt en of je gewoon wil genieten of nood hebt aan een diepe massage. Daarnaast wil je natuurlijk ook op voorhand weten of je je jacuzzi binnen of buiten installeert. Wil je bijvoorbeeld genieten van de frisse lucht en je tuin, dan kan je genieten in een buitenjacuzzi, zelfs in de winter! Je plaatst je jacuzzi in elk geval wel best op een overdekte en beschutte plaats. Liever gewoon binnen ontspannen? Het kan allebei, maar het heeft elk zijn voor- en nadelen.

Jacuzzi in de tuin

Het hele jaar door kan je van je jacuzzi genieten, ook als deze buiten staat. In dit geval is het erg belangrijk dat de ondergrond vlak is. Een betonnen fundering of chape is bijvoorbeeld ideaal, maar ook een houten terrasdek dat voorzien is om zware gewichten te dragen kan ook. 

Je kunt ervoor kiezen om een afdak te plaatsen boven je jacuzzi. Zo kan je ook ten volle van een relaxbeurt genieten als het regent. Wat in elk geval handig kan zijn, is om wat privacy te creëren door een haag of afsluiting om je jacuzzi te plaatsen. Zo kan je buur je niet zien zitten terwijl jij in alle rust even wil genieten.

Verbruikt je jacuzzi niet méér om het water op te warmen als het toestel buiten staat? Niet per se. Bij Luxor helpen we je om de juiste keuze te maken en een jacuzzi te selecteren die uitstekend geïsoleerd is. Zo gaat er zeer weinig warmte verloren én ervaart u minder geluidshinder.

Een jacuzzi in huis? Dat kan!

Hoewel de meeste jacuzzi’s buiten worden geïnstalleerd, kunnen ze ook perfect binnen staan. Het verschil zit ‘m in de diepte, of ook wel hoogte. De jacuzzi bestaat immers uit één geheel dat door een deur of schuifraam moet kunnen voor binneninstallatie. Bovendien moet de ondergrond voldoende sterk zijn voor het grote gewicht en is een goede ventilatie essentieel. De ruimte zal immers erg vochtig worden door het water. Een luchtontvochtiger is in sommige gevallen een goed idee.

Ben je van plan om te verhuizen en wil je je jacuzzi meenemen? Kies dan strategisch een plek voor je jacuzzi, zodat deze later ook weer naar buiten kan. Anderzijds geeft een jacuzzi je woning een meerwaarde en kan het een troef zijn als je je huis wil verkopen.

Raadpleeg een jacuzzi-expert

Investeren in een jacuzzi is een aanzienlijk aankoopproces waarbij je toch enkele belangrijke beslissingen  moet nemen. Niet alleen de aankoopprijs is van belang, maar ook de levensduur, de isolatie en de kwaliteit. Dankzij die laatste twee factoren kan je aanzienlijk veel energie en onderhoudskosten besparen. De medewerkers van Luxor ontvangen je met open armen in de showroom, waar ze je laten kennismaken met de verschillende types en de eindeloze mogelijkheden. Maak een afspraak en dan maken we graag tijd voor je vrij. Of neem alvast contact met ons op en stel je vraag!

Terug naar het overzicht
Jacuzzi binnen of buiten?

Jacuzzi binnen of buiten?

Deel met je vrienden:
Terug naar het overzicht

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x