Is je jacuzzi winterklaar?

Maak je jacuzzi zeker NIET leeg

Veel mensen zijn geneigd om hun jacuzzi leeg te maken en helemaal uit te schakelen tijdens de winter. Dit is echt geen goed idee. Wanneer je het water eruit haalt, moeten ook alle leidingen en pompen volledig worden leeggemaakt om bevriezing te voorkomen. Dit volledig leeg EN droog maken van alle leidingen en toestellen vergt expertise, het nodige gereedschap en veel tijd. 

Daarom raden we eigenaars aan om hun jacuzzi niet leeg te maken of uit te schakelen. En zelfs wanneer het toestel helemaal leeg is, blijft het risico op schade door bevriezing door de vochtigheid in de lucht van de leidingen. Als er te veel vocht in de leidingen achterblijft en het bevriest, kan dit de leidingen, aansluitingen en behuizingen van de apparatuur belasten en barsten veroorzaken. Een kostelijke zaak om dit achteraf allemaal te herstellen en beduidend duurder dan het gebruik van je jacuzzi tijdens de wintermaanden.

Gebruik je jacuzzi in de winter

vrouw met rode muts in jacuzziHet water van je jacuzzi is warm, waarom zou je er dan niet van genieten op een koude dag? Zet je muts op, haal een frisse neus, kijk naar de sterren en geniet van een heerlijke massage. Ik hoor je al zeggen: "Maar dat is koud als je eruit komt!" Simpel! Verwarm je handdoeken of badjas een tiental minuten in de droger en stop ze in een isolatietas - denk bv. aan het type isolatietas van de pizzabezorger - die je vlak naast je jacuzzi legt. Je kan ook investeren in een vrijstaande en makkelijk verplaatsbare elektrische handdoekwarmer of een UV handdoekwarmer, een soort oventje voor handdoeken.

En wat als ik mijn jacuzzi niet gebruik in de winter?

In dat geval kan je overwegen om de watertemperatuur van je jacuzzi in te stellen op ongeveer 10°C. Bij deze temperatuur is er weinig bacteriegroei. Weinig wil niet zeggen geen bacteriegroei. Het blijft belangrijk om de waterwaarden om de twee weken te controleren en eventueel te corrigeren om extreme waarden en hierdoor corrosie te voorkomen. Het is ook belangrijk dat het water blijft circuleren om aanslag op de wanden en leidingen te voorkomen, maar je mag wel het aantal cycli verminderen.

Voor je de jacuzzi dicht legt, voer je best volgende taken uit:

  • verwijder de kussens en hoofdsteunen en bewaar ze op een droge plaats
  • maak de filters schoon
  • pas een chloorshock toe, je kan eventueel ook een doseerapparaat met extra chloortabletten gebruiken
  • controleer en corrigeer indien nodig de waterwaarden, vooral de pH

Tot slot

Wat je keuze ook is, de jacuzzi gebruiken of niet tijdens de winter, behandel de vinyl afdekking met Cover Clean om hem te beschermen tegen de weersinvloeden. Dit is niet van toepassing op de zwarte Weathershield afdekkingen.


Is je jacuzzi winterklaar?

Hoeveel zit- en ligplaatsen moet mijn jacuzzi hebben?

Luxor biedt jacuzzi’s aan van twee tot meer dan zes personen. Waar moet je nog op letten bij de keuze van de jacuzzikuip? Lees het in deze blog.

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi binnen of buiten?

Komt je jacuzzi binnen of buiten te staan? Inbouw of opbouw? De mogelijkheden zijn enorm, maar je houdt best rekening met een aantal zaken zoals het aantal zit- en ligplaatsen, wil je gewoon genieten of heb je nood aan een diepe massage, de kwaliteit van de isolatie enz.

Lees meer keyboard_arrow_right

Gewoon genieten of diepe massage?

Naast het aantal plaatsen en de locatie van je jacuzzi, is het belangrijk om stil te staan bij het doel van de jacuzzi: gewoon genieten of een diepe massage?

Lees meer keyboard_arrow_right

Energievriendelijk en stil

Een goede jacuzzi is een beetje zoals een thermos. Hij houdt alle warmte zolang mogelijk vast. Dat kan alleen met een goede isolatie. Dus hoe beter de isolatie, hoe minder energie de jacuzzi nodig heeft. Bovendien maakt al deze isolatie de jacuzzi ook geluidsarm.

Lees meer keyboard_arrow_right

Medisch ontworpen massage

Een AMERICAN WHIRLPOOL® -jacuzzi is voorzien van de eerste medisch ontworpen hydromassage systemen ter wereld voor de ultieme massage bij het verminderen van de stress van het dagelijks leven, het verlichten van stijve spieren of gewoon voor een goede nachtrust.

Lees meer keyboard_arrow_right

Zo houd je je jacuzzi schoon!

Ontdek gouden tips om je jacuzzi, afdekking, zijwanden en kussens langer schoon te houden. Je vindt alle nodige producten in onze webshop.

Lees meer keyboard_arrow_right

Hoe kies je een goede jacuzzi verkoper?

Wat maakt bepaalde jacuzzi's "beter" dan andere? Er bestaan zoveel merken, hoe kan je het kaf van het koren scheiden? Hoelang wil je dat je jacuzzi meegaat? En hoe kies je een goede jacuzzi verkoper? Zoveel punten waar je moet op letten. We helpen je graag met een aantal tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

Vakantie thuis?

Zeven manieren om van het buitenleven te genieten. Er gaat niets boven ontspannen in je jacuzzi, omhoog kijken naar de sterren en het loslaten van de stress uit je lichaam nadat je het grootste deel van de dag binnen hebt doorgebracht!

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi yoga

Welzijn is waar een jacuzzi of zwemspa voor staat. Daarom is het uitvoeren van yoga in warm water een uitstekende combinatie. In het water ervaart je lichaam een gevoel van gewichtloosheid. De druk op het lichaam wordt tot wel 90% verminderd wat het uitvoeren van yoga oefeningen makkelijker maakt.

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi en aromatherapie

Een ontspannende combinatie. Voeg een bijkomende zintuiglijke dimensie toe aan je jacuzzi-belevenis. Maar opgelet, kies voor aromatherapeutische producten zonder mogelijke negatieve neveneffecten voor jou of het goed functioneren van je jacuzzi.

Lees meer keyboard_arrow_right

Weg met de winterblues

De jacuzzi of zwemspa is een perfecte plek om zich op te warmen in de winter, na een dag hard werken, of om het huis te ontvluchten en te genieten van wat frisse lucht.

Lees meer keyboard_arrow_right

Alternatief voor zwembad

Een zwemspa biedt een meerwaarde voor je gezondheid: zwemmen, fitness, sporttraining, hydrotherapie, familiepret en zoveel meer. In tegenstelling tot een traditioneel zwembad heb je minder ruimte en minder tijd nodig voor het onderhoud.

Lees meer keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x