Hoeveel zit- en ligplaatsen moet mijn jacuzzi hebben?

Je wilt een spa en wil daar het liefste samen met je gezin en vrienden van genieten. Het is dus belangrijk om stil te staan bij hoe groot je spa moet zijn. Wil je enkel zitplaatsen of mag er ook een ligplaats zijn? Of misschien zelfs twee, zodat je samen met je partner kunt genieten?  En waar moet je nog op letten bij de keuze van de kuip?

Twee tot meer dan zes plaatsen

Afhankelijk van je wensen en de ruimte die je ter beschikking hebt, kan je kiezen voor een kleinere spa voor twee tot drie personen of een groter type waar meer dan zes mensen samen in kunnen genieten. Je kan ook kiezen voor een combinatie van zit- en ligplaatsen. Alle verschillende combinaties kom je best een keertje ontdekken met eigen ogen in onze toonzaal!

Comfortabele zitplaatsen zijn essentieel

De zitplaatsen mogen in principe niet te vlak zijn, want dat is minder comfortabel. Een schuine, gekuipte zitplaats is beter en meer ergonomisch. Een juiste pasvorm van de kuipzetels is erg belangrijk, want het doel van jouw spa is natuurlijk ontspannen en dan moet je ook op je gemak kunnen zitten of liggen. Een goede kuipzetel is bovendien belangrijk om van een sterkere  pompmassage te kunnen genieten, zonder dat je uit de zitplaats wordt geduwd. Een degelijke hoofd- en ruggesteun zorgen voor extra comfort. 

Bij een grotere spa waar meerdere mensen tegelijk in kunnen, is het belangrijk om voldoende voetruimte te hebben. Denk dus goed na over hoeveel mensen meestal tegelijk van de spa gebruik zullen maken.

Probeer een spa uit voor je koopt

Bij Luxor Spas kan je tal van spa's in de showroom ontdekken. Een goede spa herken je aan het feit dat ze ook ongevuld comfortabel aanvoelen. Neem dus gerust even plaats in de toonzaalmodellen en ga op zoek naar de spa waar jij je het best in voelt. 

Wil je graag een totaalbeleving ervaren? Dan kan je bij ons een waarbij je het meest uitgebreide model, met allerlei opties en functionaliteiten, kunt uitproberen. Je waant je zo in een echte wellness!

Vraag advies aan een wellnessexpert

Bij Luxor Spas waken we erover dat elke medewerker ieder type spa door en door kent. Zo kunnen ze steeds het juiste toestel aanbevelen, afhankelijk van je noden — gewoon genieten of diepe massage of je spa binnen of buiten staat en het aantal plaatsen. Uiteraard houden we ook rekening met het vooropgestelde budget.

Hoeveel zit- en ligplaatsen moet mijn jacuzzi hebben?

Jacuzzi binnen of buiten?

Komt je spa binnen of buiten te staan? Inbouw of opbouw? De mogelijkheden zijn enorm, maar je houdt best rekening met een aantal zaken zoals het aantal zit- en ligplaatsen, wil je gewoon genieten of heb je nood aan een diepe massage, de kwaliteit van de isolatie enz.

Lees meer keyboard_arrow_right

Gewoon genieten of diepe massage?

Naast het aantal plaatsen en de locatie van je spa, is het belangrijk om stil te staan bij het doel van de spa: gewoon genieten of een diepe massage?

Lees meer keyboard_arrow_right

Energievriendelijk en stil

Een goede spa is een beetje zoals een thermos. Hij houdt alle warmte zolang mogelijk vast. Dat kan alleen met een goede isolatie. Dus hoe beter de isolatie, hoe minder energie de spa nodig heeft. Bovendien maakt al deze isolatie de spa ook geluidsarm.

Lees meer keyboard_arrow_right

Medisch ontworpen massage

Een AMERICAN WHIRLPOOL® -jacuzzi is voorzien van de eerste medisch ontworpen hydromassage systemen ter wereld voor de ultieme massage bij het verminderen van de stress van het dagelijks leven, het verlichten van stijve spieren of gewoon voor een goede nachtrust.

Lees meer keyboard_arrow_right

Zo houd je je jacuzzi schoon!

Ontdek gouden tips om je jacuzzi, afdekking, zijwanden en kussens langer schoon te houden. Je vindt alle nodige producten in onze webshop.

Lees meer keyboard_arrow_right

Hoe kies je een goede jacuzzi verkoper?

Wat maakt bepaalde jacuzzi's "beter" dan andere? Er bestaan zoveel merken, hoe kan je het kaf van het koren scheiden? Hoelang wil je dat je jacuzzi meegaat? En hoe kies je een goede jacuzzi verkoper? Zoveel punten waar je moet op letten. We helpen je graag met een aantal tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

Vakantie thuis?

Zeven manieren om van het buitenleven te genieten. Er gaat niets boven ontspannen in je jacuzzi, omhoog kijken naar de sterren en het loslaten van de stress uit je lichaam nadat je het grootste deel van de dag binnen hebt doorgebracht!

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi yoga

Welzijn is waar een jacuzzi of zwemspa voor staat. Daarom is het uitvoeren van yoga in warm water een uitstekende combinatie. In het water ervaart je lichaam een gevoel van gewichtloosheid. De druk op het lichaam wordt tot wel 90% verminderd wat het uitvoeren van yoga oefeningen makkelijker maakt.

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi en aromatherapie

Een ontspannende combinatie. Voeg een bijkomende zintuiglijke dimensie toe aan je jacuzzi-belevenis. Maar opgelet, kies voor aromatherapeutische producten zonder mogelijke negatieve neveneffecten voor jou of het goed functioneren van je jacuzzi.

Lees meer keyboard_arrow_right

Is je jacuzzi winterklaar?

Wegzakken in je eigen jacuzzi is misschien wel het meest ontspannende moment van je dag. Maar wat in de winter? Terwijl de winter een geweldige tijd is om van een jacuzzi te genieten, hebben sommige eigenaars vragen over het overwinteren van hun jacuzzi. Hier zijn enkele tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

Weg met de winterblues

De jacuzzi of zwemspa is een perfecte plek om zich op te warmen in de winter, na een dag hard werken, of om het huis te ontvluchten en te genieten van wat frisse lucht.

Lees meer keyboard_arrow_right

Alternatief voor zwembad

Een zwemspa biedt een meerwaarde voor je gezondheid: zwemmen, fitness, sporttraining, hydrotherapie, familiepret en zoveel meer. In tegenstelling tot een traditioneel zwembad heb je minder ruimte en minder tijd nodig voor het onderhoud.

Lees meer keyboard_arrow_right

Eerste hulp bij schuimig water

Heb je je jacuzzi geopend om te ontdekken dat er schuim op het water drijft? Het is belangrijk uit te zoeken waarom het schuimt, hoe je het kan oplossen en hoe je het kan voorkomen.

Lees meer keyboard_arrow_right

Voetmassage in je jacuzzi

De voettherapiejets op bepaalde jacuzzi's bieden een allesomvattende voetmassage. Het warme water helpt om vermoeide spieren te kalmeren en te ontspannen terwijl je geniet van een voetmassage.

Lees meer keyboard_arrow_right

Digitale detox: even afschakelen

Een telefoon is niet langer enkel een telefoon - het is een verbinding. We gebruiken hem om te FaceTimen met familie die niet in de buurt woont, om spelletjes te spelen vanuit huis en om op afstand te werken. Maar we kunnen te afhankelijk te worden van onze digitale apparaten, gedachteloos te scrollen of weg te dromen op sociale media.

Lees meer keyboard_arrow_right

Beste zwemspa voor kleine ruimtes

Zelfs de kleinste achtertuin kan de thuisbasis zijn van een zwemspa van Luxor. Een uitstekend alternatief voor een klassiek ingegraven zwembad, een zwemspa geeft je de ruimte om te zwemmen, trainen, ontspannen en spelen.

Lees meer keyboard_arrow_right

De complete gids voor jacuzzi filters

Wil je weten wat het geheim is van proper jacuzzi-water? Hint: het gaat niet alleen om de chemicaliën - maar wel een beetje. De onbezongen held van perfect water is de spa-filter.

Lees meer keyboard_arrow_right

Tuininrichting: planten voor privacy

Of het nu gaat om bomen, struiken of bloeiende planten, een slimme tuinarchitectuur kan je helpen om je jacuzzi tot een toevluchtsoord te maken. De meest ideale planttijd is voor veel planten het najaar. Planten met een kluit of blote wortel kunt u alleen tijdens het najaar en de winter planten.

Lees meer keyboard_arrow_right

Symptomen van fibromyalgie verlichten

Wist je dat fibromyalgie naar schatting 1 op de 20 mensen treft? Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van een jacuzzi of infraroodcabine pijn, pijnen en spierstijfheid kan verlichten en dit dus een enorme hulp kan zijn voor iemand die aan deze aandoening lijdt.

Lees meer keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x