Gewoon genieten of diepe massage?

Het is één van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen voor je een spa koopt. Net zoals de plaats waar de spa moet komen en het aantal zit- en ligplaatsen, zal deze vraag voor een groot deel je keuze bepalen. Waarvoor wil jij een spa in huis halen: gewoon genieten, een stevige massage of je pijn verlichten? Jouw antwoord zal bepalen welke spa jij nodig hebt. We helpen je om de juiste keuze te maken.

Massage via waterjets

De waterjets zijn de onderdelen van je spa waar het water door naar buiten komt, samen met veel lucht om bubbels te vormen. Er bestaan heel wat verschillende waterjets, grote en kleine, maar ook jets met een vaste straal of roterende jets. Het type jets dat jij nodig hebt in jouw spa hangt dus af van hoe krachtig deze moeten zijn en of ze moeten kunnen worden ingesteld op specifieke spiergroepen.

Sporters die hun spieren zwaar belasten hebben veel baat bij een diepe massage. Het helpt hen om sneller te herstellen, minder stijf te zijn en de spieren soepel te houden. Ook voor mensen met chronische pijnen kan een aangepaste massage met warm water wonderen doen. Uiteraard kunnen ook de hardwerkende mensen onder ons deugd hebben van een rustgevende massage om de stress te verminderen, beter te slapen en te herbronnen na een lange dag. Zo heb je elke dag een beetje vakantie …

Puur genieten in je spa

Uiteraard hoef je geen topsporter of patiënt te zijn om ten volle van een spa te kunnen genieten. Plaats jouw toestel in je tuin of op het terras en geniet van de buitenlucht, ook in de winter. De combinatie van het warme water en de verschillende massagemogelijkheden doen je van kop tot teen ontspannen. Het is ook een ideale manier om samen met je partner of kinderen terug te blikken op de dag en samen te genieten van elkaar. Beter dan alleen maar voor de televisie zitten en niet met elkaar praten, toch?

Welke jets heb ik nodig?

Er bestaan heel wat soorten jets: luchtjets, waterjets, ozonjets, enzoverder. Hoe meer types jets er in jouw spa zitten ingewerkt, hoe aangenamer en hoe ruimer de massagemogelijkheden. Een grote jet geeft uiteraard een brede massage, terwijl een kleinere jet als een drukpunt masseert. Het is belangrijk dat de jets zo diep mogelijk zijn ingebouwd, zodat ze niet op je lichaam drukken. In onze geven we je graag uitgebreid advies over de verschillende types en mogelijke combinaties.

Kan ik de waterjets van mijn spa vervangen?

Uiteraard, het is een onderdeel zoals een ander en kan eenvoudig vervangen worden. Bij Luxor kan je alle spa-onderdelen verkrijgen via de webshop, net zoals onderhoudsproducten en toebehoren.

Laat je adviseren door een professional

Investeren in een spa doe je niet zomaar. Naast het budget moet je ook stilstaan bij wat je van jouw spa verlangt en wat je nodig hebt. Praat erover met onze wellness-experten, zodat ze samen met jou op zoek kunnen gaan naar het model dat het best aansluit bij je behoeften.

Gewoon genieten of diepe massage?

Wateroefening voor een slechte houding

Of het nu gaat om te veel uren achter een bureau of voorovergebogen lopen, velen van ons moeten rechtop gaan staan. Om je houding te verbeteren is echter meer nodig dan alleen rechtop staan. Lichaamsbeweging en gewichtsverlies kunnen een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van je houding.

Lees meer keyboard_arrow_right

Kind overwint watervrees dankzij zwemspa

Watervrees komt vaak voor bij kinderen. Het kan door een incident zijn, of het constante "nee" als een peuter het water nadert. Het is even hartverscheurend als frustrerend. Maar de angstkreten zijn nu vervangen door kreten van genot. Wat is er veranderd? De komst van een Master Spas zwemspa.

Lees meer keyboard_arrow_right

Rolstoel naar wandelstok

Begin 2020 kreeg John een zware beroerte. Hij bracht drie maanden door op de intensieve zorgen en verliet het ziekenhuis in een rolstoel. Zijn eens zo volle agenda had nu één prioriteit: herstellen van zijn beroerte en zijn mobiliteit verbeteren met behulp van een zwemspa.

Lees meer keyboard_arrow_right

Familie zwemspa voor quality time

Samen tijd doorbrengen als gezin is belangrijk. Zowel kinderen als ouders hebben baat bij de steun en liefde die een gezin kan bieden. Maar hoe maak je ruimte voor gezinstijd? Voor een gezin van vier was het een uitbreiding van het gezin en het huis ... met een Master Spas zwemspa.

Lees meer keyboard_arrow_right

Training buiten seizoen voor zwemmers en triatleten

De winter kan een waardevolle tijd kan zijn om te werken aan je zwemvaardigheden. Of je nu je vorm wilt verbeteren of lastige blessures wil revalideren, je kan de ultieme trainingsvoorsprong buiten het seizoen boeken - en dat allemaal terwijl je thuis zwemt.

Lees meer keyboard_arrow_right

Investeer in je mentale gezondheid

We hebben allemaal goede en slechte dagen. Maar wanneer is een slechte dag meer dan een slechte dag? Bijna 10 % van de bevolking zal dit jaar een psychische aandoening ervaren die ernstig genoeg is om belangrijke levensactiviteiten te verstoren of te beïnvloeden.

Lees meer keyboard_arrow_right

Fitness apparatuur voor je zwemspa

Het enige wat je nodig hebt om in het water te trainen is water. Zijn natuurlijke eigenschappen, zoals het drijfvermogen, bieden steun en weerstand zodat je het beste uit je training kunt halen. Maar soms kan trainingsapparatuur je helpen de manier waarop je traint te veranderen.

Lees meer keyboard_arrow_right

De ideale zwemspa

Een zwemspa kan een plek zijn om te sporten, te ontspannen, te entertainen en natuurlijk om te zwemmen. Maar modellen variëren in grootte, prestaties en functies, dus het is belangrijk om een zwemspa te vinden die heb best beantwoordt aan jouw behoeften en verwachtingen.

Lees meer keyboard_arrow_right

Beste afdekking voor je zwemspa

Een goede afdekking beschermt en isoleert je zwemspa en maakt het onderhoud makkelijker. Je kan kiezen uit verschillende types afdekkingen afhankelijk van gebruiksgemak, budget en uitzicht.

Lees meer keyboard_arrow_right

Worstel je met chronische pijn?

Je weet dat lichaamsbeweging belangrijk is voor een gezonde levensstijl. Chronische pijn weerhoudt je ervan om aan een fitnessprogramma te beginnen, ook al weet je dat het een positief effect zal hebben. In een Luxor zwemspa, kan je genieten van een workout en van aquatherapie voor pijnverlichting.

Lees meer keyboard_arrow_right

Infraroodwarmte: top 10 argumenten

De top 10 argumenten waarom infraroodwarmte bijdraagt aan een goede gezondheid.

Lees meer keyboard_arrow_right

De zwemspa met twee zones

Jacuzzi of zwembad - het kan voelen als een of-of beslissing. Een jacuzzi biedt je de kans om te relaxen, terwijl een zwembad het makkelijker maakt om thuis te sporten. Maar allebei kunnen ze meer plaats innemen in je tuin dan je zou willen. De oplossing: een zwemspa met twee zones.

Lees meer keyboard_arrow_right

Hoeveel plaatsen moet mijn jacuzzi hebben?

Luxor biedt spa's aan van twee tot meer dan zes personen. Waar moet je nog op letten bij de keuze van de kuip? Lees het in deze blog.

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi binnen of buiten?

Komt je spa binnen of buiten te staan? Inbouw of opbouw? De mogelijkheden zijn enorm, maar je houdt best rekening met een aantal zaken zoals het aantal zit- en ligplaatsen, wil je gewoon genieten of heb je nood aan een diepe massage, de kwaliteit van de isolatie enz.

Lees meer keyboard_arrow_right

Energievriendelijk en stil

Een goede spa is een beetje zoals een thermos. Hij houdt alle warmte zolang mogelijk vast. Dat kan alleen met een goede isolatie. Dus hoe beter de isolatie, hoe minder energie de spa nodig heeft. Bovendien maakt al deze isolatie de spa ook geluidsarm.

Lees meer keyboard_arrow_right

Medisch ontworpen massage

Een AMERICAN WHIRLPOOL® -jacuzzi is voorzien van de eerste medisch ontworpen hydromassage systemen ter wereld voor de ultieme massage bij het verminderen van de stress van het dagelijks leven, het verlichten van stijve spieren of gewoon voor een goede nachtrust.

Lees meer keyboard_arrow_right

Zo houd je je jacuzzi schoon!

Ontdek gouden tips om je jacuzzi, afdekking, zijwanden en kussens langer schoon te houden. Je vindt alle nodige producten in onze webshop.

Lees meer keyboard_arrow_right

Hoe kies je een goede jacuzzi verkoper?

Wat maakt bepaalde jacuzzi's "beter" dan andere? Er bestaan zoveel merken, hoe kan je het kaf van het koren scheiden? Hoelang wil je dat je jacuzzi meegaat? En hoe kies je een goede jacuzzi verkoper? Zoveel punten waar je moet op letten. We helpen je graag met een aantal tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

Vakantie thuis?

Zeven manieren om van het buitenleven te genieten. Er gaat niets boven ontspannen in je jacuzzi, omhoog kijken naar de sterren en het loslaten van de stress uit je lichaam nadat je het grootste deel van de dag binnen hebt doorgebracht!

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi yoga

Welzijn is waar een jacuzzi of zwemspa voor staat. Daarom is het uitvoeren van yoga in warm water een uitstekende combinatie. In het water ervaart je lichaam een gevoel van gewichtloosheid. De druk op het lichaam wordt tot wel 90% verminderd wat het uitvoeren van yoga oefeningen makkelijker maakt.

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi en aromatherapie

Een ontspannende combinatie. Voeg een bijkomende zintuiglijke dimensie toe aan je jacuzzi-belevenis. Maar opgelet, kies voor aromatherapeutische producten zonder mogelijke negatieve neveneffecten voor jou of het goed functioneren van je jacuzzi.

Lees meer keyboard_arrow_right

Is je jacuzzi winterklaar?

Wegzakken in je eigen jacuzzi is misschien wel het meest ontspannende moment van je dag. Maar wat in de winter? Terwijl de winter een geweldige tijd is om van een jacuzzi te genieten, hebben sommige eigenaars vragen over het overwinteren van hun jacuzzi. Hier zijn enkele tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

Weg met de winterblues

De jacuzzi of zwemspa is een perfecte plek om zich op te warmen in de winter, na een dag hard werken, of om het huis te ontvluchten en te genieten van wat frisse lucht.

Lees meer keyboard_arrow_right

Alternatief voor zwembad

Een zwemspa biedt een meerwaarde voor je gezondheid: zwemmen, fitness, sporttraining, hydrotherapie, familiepret en zoveel meer. In tegenstelling tot een traditioneel zwembad heb je minder ruimte en minder tijd nodig voor het onderhoud.

Lees meer keyboard_arrow_right

Eerste hulp bij schuimig water

Heb je je jacuzzi geopend om te ontdekken dat er schuim op het water drijft? Het is belangrijk uit te zoeken waarom het schuimt, hoe je het kan oplossen en hoe je het kan voorkomen.

Lees meer keyboard_arrow_right

Voetmassage in je jacuzzi

De voettherapiejets op bepaalde jacuzzi's bieden een allesomvattende voetmassage. Het warme water helpt om vermoeide spieren te kalmeren en te ontspannen terwijl je geniet van een voetmassage.

Lees meer keyboard_arrow_right

Digitale detox: even afschakelen

Een telefoon is niet langer enkel een telefoon - het is een verbinding. We gebruiken hem om te FaceTimen met familie die niet in de buurt woont, om spelletjes te spelen vanuit huis en om op afstand te werken. Maar we kunnen te afhankelijk te worden van onze digitale apparaten, gedachteloos te scrollen of weg te dromen op sociale media.

Lees meer keyboard_arrow_right

Beste zwemspa voor kleine ruimtes

Zelfs de kleinste achtertuin kan de thuisbasis zijn van een zwemspa van Luxor. Een uitstekend alternatief voor een klassiek ingegraven zwembad, een zwemspa geeft je de ruimte om te zwemmen, trainen, ontspannen en spelen.

Lees meer keyboard_arrow_right

De complete gids voor jacuzzi filters

Wil je weten wat het geheim is van proper jacuzzi-water? Hint: het gaat niet alleen om de chemicaliën - maar wel een beetje. De onbezongen held van perfect water is de spa-filter.

Lees meer keyboard_arrow_right

Tuininrichting: planten voor privacy

Of het nu gaat om bomen, struiken of bloeiende planten, een slimme tuinarchitectuur kan je helpen om je jacuzzi tot een toevluchtsoord te maken. De meest ideale planttijd is voor veel planten het najaar. Planten met een kluit of blote wortel kunt u alleen tijdens het najaar en de winter planten.

Lees meer keyboard_arrow_right

Symptomen van fibromyalgie verlichten

Wist je dat fibromyalgie naar schatting 1 op de 20 mensen treft? Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van een jacuzzi of infraroodcabine pijn, pijnen en spierstijfheid kan verlichten en dit dus een enorme hulp kan zijn voor iemand die aan deze aandoening lijdt.

Lees meer keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x