Energievriendelijk en stil

Wat maakt dat een jacuzzi energievriendelijk en geluidsarm is? Een goede isolatie natuurlijk! Een jacuzzi is een beetje zoals een huis:

  • bodem
  • buitenbekleding
  • isolatie
  • binnenbekleding
  • isolerende afdekking

Al deze elementen spelen een belangrijke rol bij het optimaliseren van het energieverbruik. We bespreken ze een voor een.

ABS verzegelde bodemplaat

De met ABS — een stootvaste en waterdichte kunststof — verzegelde bodem maakt deel uit van de structuur van onze jacuzzi's. De bodemplaat is uit één stuk en zorgt niet alleen voor een stevige basis die de bodem van de jacuzzi afdicht, hij houdt ook de warmte binnen en het vocht buiten.

De buitenbekleding

De buitenpanelen van de jacuzzi beschermt de isolatie tussen de binnen- en buitenbekleding zodat deze optimaal haar werk kan doen. De jacuzzi's van de merken American Whirlpool en Vita Spa zijn voorzien van DuraMAAX® zijpanelen.

DuraMAAX® zijpanelen

Dit is het allernieuwste alternatief voor hout dat er uitziet en ook aanvoelt als natuurlijk hout en geen onderhoud vraagt. Dit materiaal is stootvast, ongevoelig voor extreme weersomstandigheden, kan niet aangetast worden door insecten en zal nooit splinteren, barsten of rotten. Deze aantrekkelijke buitenbekleding vergrendelt de warmte en sluit koude lucht buiten.


De binnenbekleding

De binnenbekleding van de jacuzzi is natuurlijk de kuip zelf. Het is belangrijk dat deze in een stuk is gegoten. Alle merken die wij aanbieden hebben een kuip van continue gegoten acryl. Het harde, niet-poreuze oppervlak is bestand tegen vlekken, vervaging, krassen en chemische reacties. Met het uiterlijk van graniet of marmer biedt deze extreem robuuste en duurzame afwerking schoonheid en gemoedsrust.

De isolatie

Tussen de buitenwand en de jacuzzikuip zit een laag isolatie. Je kan het vergelijken met de isolatie tussen de binnen- en buitenmuur van je huis, met dat verschil dat je bij een jacuzzi de buitenwand kan verwijderen.

Afhankelijk van het model en merk van de jacuzzi wordt een ander type isolatie gebruikt. Zo hebben onze Luxspa's een Advanced SpaQuilt isolatie. De 100 en 200 reeks modellen van American Whirlpool hebben een Thermo-Lock® isolatie. Beide zijn van een goede en bovengemiddelde kwaliteit.
De 400, 800 en 900 reeks modellen van American Whirlpool en de Joli van Vita Spa zijn uitgerust met het uiterste performante Northern Exposure® isolatiesysteem.

Northern Exposure®

Dit energiebesparend systeem is een combinatie van 3M Thinsulate™ en BlueMAAX® isolatie. Deze thermische barrière-technologie recycleert de vrijgekomen warmte voor een meer efficiënte verwarming en lagere energiekosten. De vier zijden van de jacuzzi, de bodem en de afdekking zijn bekleed met een warmte reflecterende koperlaag om de stralingswarmte die wordt gegenereerd door de pompen te kunnen terug winnen. De warmte wordt opnieuw geabsorbeerd door de leidingen en helpt om de watertemperatuur te verhogen en op peil te houden. Tenslotte is de hele buitenkant van de jacuzzi kuip ingepakt met 3M Thinsulate™ isolatie. Dit materiaal wordt ook gebruikt in winterkleding. Dit drielaags systeem zorgt ervoor dat de energie die door de jacuzzi wordt opgewekt ook in de jacuzzi blijft.

BlueMAAX®

Deze milieuvriendelijk isolatie is gemaakt van gerecycleerde natuurlijke vezels. Hij bevat geen chemische of irriterende stoffen en is behandeld met een oplossing op basis van boraat om schimmels en ongedierte te voorkomen en werkt bovendien brandvertragend. Dit type isolatie vervangt het meer schadelijke PU-schuim en biedt een betere toegang aan de pompen en verwarming.

De isolerende afdekking

Tot slot is er de afdekking van de jacuzzi die ervoor zorgt dat de warmte behouden blijft 's nachts of wanneer je de jacuzzi niet gebruikt.

De isolerende afdekkingen van American Whirlpool — of ze nu afgewerkt zijn met vinyl of met de zwarte polyester Weather Shield — zijn afdekkingen van topkwaliteit. Ze bevatten een unieke koperlaag en verwijderbare kussens om overtollige warmte in de zomer af te voeren en een pasvorm op maat om de warmte binnen te houden wanneer het koeler is. De afdekking fungeert ook als een belangrijke veiligheidsbarrière voor de jacuzzi.

Bijzonder stille werking

Dezelfde isolatie die een jacuzzi energiezuinig maakt, helpt ook bij de ultra stille werking. De geluidsenergie wordt in de jacuzzi opgevangen en gedempt door de isolatie die een geluidsbarrière vormt. De stille werking is essentieel voor een rustige en ontspannende ervaring.

Geluidsreferentie


Terug naar het overzicht
Energievriendelijk en stil

Energievriendelijk en stil

Deel met je vrienden:
Terug naar het overzicht

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x