Energievriendelijk en stil

Wat maakt dat een spa energievriendelijk en geluidsarm is? Een goede isolatie natuurlijk! Een spa is een beetje zoals een huis:

  • bodem
  • buitenbekleding
  • isolatie
  • binnenbekleding
  • isolerende afdekking

Al deze elementen spelen een belangrijke rol bij het optimaliseren van het energieverbruik. We bespreken ze een voor een.

ABS verzegelde bodemplaat

ABS verzegelde bodemplaat

De met ABS — een stootvaste en waterdichte kunststof — verzegelde bodem maakt deel uit van de structuur van onze spa's. De bodemplaat is uit één stuk en zorgt niet alleen voor een stevige basis die de bodem van de spa afdicht, hij houdt ook de warmte binnen en het vocht buiten.

De buitenbekleding

De buitenpanelen van de spa beschermt de isolatie tussen de binnen- en buitenbekleding zodat deze optimaal haar werk kan doen. De spa's van de merken American Whirlpool en Vita Spa zijn voorzien van DuraMAAX® zijpanelen.

Resort Grey DuraMAAX zijpaneel

DuraMAAX® zijpanelen

Dit is het allernieuwste alternatief voor hout dat er uitziet en ook aanvoelt als natuurlijk hout en geen onderhoud vraagt. Dit materiaal is stootvast, ongevoelig voor extreme weersomstandigheden, kan niet aangetast worden door insecten en zal nooit splinteren, barsten of rotten. Deze aantrekkelijke buitenbekleding vergrendelt de warmte en sluit koude lucht buiten.


De binnenbekleding

De binnenbekleding van de spa is natuurlijk de kuip zelf. Het is belangrijk dat deze in een stuk is gegoten. Alle merken die wij aanbieden hebben een kuip van continue gegoten acryl. Het harde, niet-poreuze oppervlak is bestand tegen vlekken, vervaging, krassen en chemische reacties. Met het uiterlijk van graniet of marmer biedt deze extreem robuuste en duurzame afwerking schoonheid en gemoedsrust.

De isolatie

Tussen de buitenwand en de kuip zit een laag isolatie. Je kan het vergelijken met de isolatie tussen de binnen- en buitenmuur van je huis, met dat verschil dat je bij een spa de buitenwand kan verwijderen.

Afhankelijk van het model en merk van de spa wordt een ander type isolatie gebruikt. Zo hebben onze Luxspa's een Advanced SpaQuilt isolatie. De 100 en 200 reeks modellen van American Whirlpool hebben een Thermo-Lock® isolatie. Beide zijn van een goede en bovengemiddelde kwaliteit.
De 400, 800 en 900 reeks modellen van American Whirlpool en de Joli van Vita Spa zijn uitgerust met het uiterste performante Northern Exposure® isolatiesysteem.

illustratie van Northern Exposure isolatiesysteem

Northern Exposure®

Dit energiebesparend systeem is een combinatie van 3M Thinsulate™ en BlueMAAX® isolatie. Deze thermische barrière-technologie recycleert de vrijgekomen warmte voor een meer efficiënte verwarming en lagere energiekosten. De vier zijden van de spa, de bodem en de afdekking zijn bekleed met een warmte reflecterende koperlaag om de stralingswarmte die wordt gegenereerd door de pompen te kunnen terug winnen. De warmte wordt opnieuw geabsorbeerd door de leidingen en helpt om de watertemperatuur te verhogen en op peil te houden. Tenslotte is de hele buitenkant van de spa kuip ingepakt met 3M Thinsulate™ isolatie. Dit materiaal wordt ook gebruikt in winterkleding. Dit drielaags systeem zorgt ervoor dat de energie die door de spa wordt opgewekt ook in de spa blijft.

BlueMAAX®

Deze milieuvriendelijk isolatie is gemaakt van gerecycleerde natuurlijke vezels. Hij bevat geen chemische of irriterende stoffen en is behandeld met een oplossing op basis van boraat om schimmels en ongedierte te voorkomen en werkt bovendien brandvertragend. Dit type isolatie vervangt het meer schadelijke PU-schuim en biedt een betere toegang aan de pompen en verwarming.

De isolerende afdekking

Tot slot is er de afdekking van de spa die ervoor zorgt dat de warmte behouden blijft 's nachts of wanneer je de spa niet gebruikt.

De isolerende afdekkingen van American Whirlpool — of ze nu afgewerkt zijn met vinyl of met de zwarte polyester Weather Shield — zijn afdekkingen van topkwaliteit. Ze bevatten een unieke koperlaag en verwijderbare kussens om overtollige warmte in de zomer af te voeren en een pasvorm op maat om de warmte binnen te houden wanneer het koeler is. De afdekking fungeert ook als een belangrijke veiligheidsbarrière voor de spa.

Bijzonder stille werking

Dezelfde isolatie die een spa energiezuinig maakt, helpt ook bij de ultra stille werking. De geluidsenergie wordt in de spa opgevangen en gedempt door de isolatie die een geluidsbarrière vormt. De stille werking is essentieel voor een rustige en ontspannende ervaring.

GeluidsreferentieEnergievriendelijk en stil

Hoeveel zit- en ligplaatsen moet mijn jacuzzi hebben?

Luxor biedt spa's aan van twee tot meer dan zes personen. Waar moet je nog op letten bij de keuze van de kuip? Lees het in deze blog.

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi binnen of buiten?

Komt je spa binnen of buiten te staan? Inbouw of opbouw? De mogelijkheden zijn enorm, maar je houdt best rekening met een aantal zaken zoals het aantal zit- en ligplaatsen, wil je gewoon genieten of heb je nood aan een diepe massage, de kwaliteit van de isolatie enz.

Lees meer keyboard_arrow_right

Gewoon genieten of diepe massage?

Naast het aantal plaatsen en de locatie van je spa, is het belangrijk om stil te staan bij het doel van de spa: gewoon genieten of een diepe massage?

Lees meer keyboard_arrow_right

Medisch ontworpen massage

Een AMERICAN WHIRLPOOL® -jacuzzi is voorzien van de eerste medisch ontworpen hydromassage systemen ter wereld voor de ultieme massage bij het verminderen van de stress van het dagelijks leven, het verlichten van stijve spieren of gewoon voor een goede nachtrust.

Lees meer keyboard_arrow_right

Zo houd je je jacuzzi schoon!

Ontdek gouden tips om je jacuzzi, afdekking, zijwanden en kussens langer schoon te houden. Je vindt alle nodige producten in onze webshop.

Lees meer keyboard_arrow_right

Hoe kies je een goede jacuzzi verkoper?

Wat maakt bepaalde jacuzzi's "beter" dan andere? Er bestaan zoveel merken, hoe kan je het kaf van het koren scheiden? Hoelang wil je dat je jacuzzi meegaat? En hoe kies je een goede jacuzzi verkoper? Zoveel punten waar je moet op letten. We helpen je graag met een aantal tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

Vakantie thuis?

Zeven manieren om van het buitenleven te genieten. Er gaat niets boven ontspannen in je jacuzzi, omhoog kijken naar de sterren en het loslaten van de stress uit je lichaam nadat je het grootste deel van de dag binnen hebt doorgebracht!

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi yoga

Welzijn is waar een jacuzzi of zwemspa voor staat. Daarom is het uitvoeren van yoga in warm water een uitstekende combinatie. In het water ervaart je lichaam een gevoel van gewichtloosheid. De druk op het lichaam wordt tot wel 90% verminderd wat het uitvoeren van yoga oefeningen makkelijker maakt.

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi en aromatherapie

Een ontspannende combinatie. Voeg een bijkomende zintuiglijke dimensie toe aan je jacuzzi-belevenis. Maar opgelet, kies voor aromatherapeutische producten zonder mogelijke negatieve neveneffecten voor jou of het goed functioneren van je jacuzzi.

Lees meer keyboard_arrow_right

Is je jacuzzi winterklaar?

Wegzakken in je eigen jacuzzi is misschien wel het meest ontspannende moment van je dag. Maar wat in de winter? Terwijl de winter een geweldige tijd is om van een jacuzzi te genieten, hebben sommige eigenaars vragen over het overwinteren van hun jacuzzi. Hier zijn enkele tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

Weg met de winterblues

De jacuzzi of zwemspa is een perfecte plek om zich op te warmen in de winter, na een dag hard werken, of om het huis te ontvluchten en te genieten van wat frisse lucht.

Lees meer keyboard_arrow_right

Alternatief voor zwembad

Een zwemspa biedt een meerwaarde voor je gezondheid: zwemmen, fitness, sporttraining, hydrotherapie, familiepret en zoveel meer. In tegenstelling tot een traditioneel zwembad heb je minder ruimte en minder tijd nodig voor het onderhoud.

Lees meer keyboard_arrow_right

Eerste hulp bij schuimig water

Heb je je jacuzzi geopend om te ontdekken dat er schuim op het water drijft? Het is belangrijk uit te zoeken waarom het schuimt, hoe je het kan oplossen en hoe je het kan voorkomen.

Lees meer keyboard_arrow_right

Voetmassage in je jacuzzi

De voettherapiejets op bepaalde jacuzzi's bieden een allesomvattende voetmassage. Het warme water helpt om vermoeide spieren te kalmeren en te ontspannen terwijl je geniet van een voetmassage.

Lees meer keyboard_arrow_right

Digitale detox: even afschakelen

Een telefoon is niet langer enkel een telefoon - het is een verbinding. We gebruiken hem om te FaceTimen met familie die niet in de buurt woont, om spelletjes te spelen vanuit huis en om op afstand te werken. Maar we kunnen te afhankelijk te worden van onze digitale apparaten, gedachteloos te scrollen of weg te dromen op sociale media.

Lees meer keyboard_arrow_right

Beste zwemspa voor kleine ruimtes

Zelfs de kleinste achtertuin kan de thuisbasis zijn van een zwemspa van Luxor. Een uitstekend alternatief voor een klassiek ingegraven zwembad, een zwemspa geeft je de ruimte om te zwemmen, trainen, ontspannen en spelen.

Lees meer keyboard_arrow_right

De complete gids voor jacuzzi filters

Wil je weten wat het geheim is van proper jacuzzi-water? Hint: het gaat niet alleen om de chemicaliën - maar wel een beetje. De onbezongen held van perfect water is de spa-filter.

Lees meer keyboard_arrow_right

Tuininrichting: planten voor privacy

Of het nu gaat om bomen, struiken of bloeiende planten, een slimme tuinarchitectuur kan je helpen om je jacuzzi tot een toevluchtsoord te maken. De meest ideale planttijd is voor veel planten het najaar. Planten met een kluit of blote wortel kunt u alleen tijdens het najaar en de winter planten.

Lees meer keyboard_arrow_right

Symptomen van fibromyalgie verlichten

Wist je dat fibromyalgie naar schatting 1 op de 20 mensen treft? Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van een jacuzzi of infraroodcabine pijn, pijnen en spierstijfheid kan verlichten en dit dus een enorme hulp kan zijn voor iemand die aan deze aandoening lijdt.

Lees meer keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x