Alternatief voor zwembad

Een tuinzwembad is een droom van menig huiseigenaar, maar het is geen kleine investering. Een zwembadinstallatie in de grond kan een grote achtertuin, kostbare graafwerkzaamheden en tijdrovend onderhoud vergen.

Een zwemspa combineert de voordelen van zwemmen, watergymnastiek en hydrotherapie met het plezier van een zwembad. Maar in tegenstelling tot een zwembad in de grond kan een zwemspa op een dag worden geïnstalleerd en het hele jaar door worden gebruikt.

De voordelen van een zwemspa zijn:

  • Gemak van installatie
  • Kleinere voetafdruk
  • Gebruik het hele jaar door
  • Lagere kosten
  • Veelzijdigheid

Vergelijk de verschillen tussen een zwemspa en een traditioneel zwembad en ontdek waarom een zwemspa het ideale alternatief is voor je achtertuin.

Installatie

Zwemspa

Zwembad: Voor de installatie van een zwembad in de grond zijn bouwvergunningen, een aannemer en tot acht weken nodig.

Zwemspa: Zodra de ruimte klaar is, kan een zwemspa worden geleverd en geïnstalleerd in minder dan een dag. Het enige wat je nodig hebt, is een stevige, vlakke ondergrond die het gewicht van de met water gevulde zwemspa aankan.

Grootte

Zwemspa bovenaanzichtZwembad: Een standaard ingebouwd zwembad is twee keer zo lang als het breed is - dus 6 x 3 meter of 8 x 4 meter enz. Maar een glasvezel zwembad of een baantjeszwembad zal extra patio ruimte, afstand, en hekwerk (afhankelijk van de lokale regels) nodig hebben.

Zwemspa: Luxor biedt 22 modellen aan in een verscheidenheid van grootte, van 336 cm tot 587 cm lang en maximum 239 cm breed, die huiseigenaars met kleinere tuin een zwemoptie geven.

Gebruik

Zwemspa herfstZwembad: Voor de meeste klimaten kan een zwembad in de grond slechts enkele maanden per jaar gebruikt worden. Het seizoensgebonden gebruik van een tuinzwembad vereist ook een tijdrovende en soms dure opening en sluiting.

Zwemspa: Zwemspa's zijn zo ontworpen dat ze het hele jaar door gebruikt kunnen worden. De watertemperatuur kan worden geregeld, een lagere temperatuur om te trainen en tot 37°C voor ontspanning en therapie. Of het nu sneeuwt of 30°C is, het water is altijd perfect.

Kosten

Zwemspa blauwe ledverlichtingZwembad: Een traditioneel zwembad in de grond kan een prijskaartje hebben tot 100.000 euro, maar de kosten groeien over de levensduur van het zwembad. Onderhoud, chemicaliën, water en nutsrekeningen tellen mee. Als je ervoor kiest om te gaan met een vinyl gevoerd zwembad, moet je ook rekening houden met de kosten van het vervangen van de bekleding om de vijf tot zeven jaar.

Zwemspa: Een zwemspa heeft een lagere aankoopprijs en kost minder tijdens de levensduur. Je hebt minder water nodig en dus ook minder producten voor de waterbehandeling. De energiezuinige constructie en de schuimisolatie zorgen bovendien voor een lagere energierekening.

Veelzijdigheid

Hydrojets in zwemspaZwembad: Hydromassage jets zijn meestal niet inbegrepen in de uitvoering en de prijs van een zwembad, en het kan een kostelijke upgrade zijn. 

Zwemspa: Met behulp van uitgekiende technologie levert een zwemspa een instelbare waterstroom, zodat je ter plaatse kan zwemmen. Maar een zwemspa is meer dan een plek om te werken aan je zwemtechniek. De natuurlijke weerstand en het drijfvermogen van het water maakt het een natuurlijke plek om te aqua-wandelen of te joggen, spieren te trainen en te stretchen. Gebruikers van een zwemspa profiteren van een verminderde impact op de gewrichten en een verbeterde mobiliteit. Sommige modellen van zwemspa's zijn uitgerust met een fitness-systeem, dat wordt geleverd met weerstandsbanden en roeispanen, evenals een complete gids voor wateroefeningen.

Bovendien zijn de zwemspa's voorzien van therapiezitjes en aangepaste temperatuurregelaars zodat je van de voordelen van een jacuzzi kan genieten zonder meerkost.

Overtuigd van de voordelen van een zwemspa?


Alternatief voor zwembad

Hoeveel zit- en ligplaatsen moet mijn jacuzzi hebben?

Luxor biedt jacuzzi’s aan van twee tot meer dan zes personen. Waar moet je nog op letten bij de keuze van de jacuzzikuip? Lees het in deze blog.

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi binnen of buiten?

Komt je jacuzzi binnen of buiten te staan? Inbouw of opbouw? De mogelijkheden zijn enorm, maar je houdt best rekening met een aantal zaken zoals het aantal zit- en ligplaatsen, wil je gewoon genieten of heb je nood aan een diepe massage, de kwaliteit van de isolatie enz.

Lees meer keyboard_arrow_right

Gewoon genieten of diepe massage?

Naast het aantal plaatsen en de locatie van je jacuzzi, is het belangrijk om stil te staan bij het doel van de jacuzzi: gewoon genieten of een diepe massage?

Lees meer keyboard_arrow_right

Energievriendelijk en stil

Een goede jacuzzi is een beetje zoals een thermos. Hij houdt alle warmte zolang mogelijk vast. Dat kan alleen met een goede isolatie. Dus hoe beter de isolatie, hoe minder energie de jacuzzi nodig heeft. Bovendien maakt al deze isolatie de jacuzzi ook geluidsarm.

Lees meer keyboard_arrow_right

Medisch ontworpen massage

Een AMERICAN WHIRLPOOL® -jacuzzi is voorzien van de eerste medisch ontworpen hydromassage systemen ter wereld voor de ultieme massage bij het verminderen van de stress van het dagelijks leven, het verlichten van stijve spieren of gewoon voor een goede nachtrust.

Lees meer keyboard_arrow_right

Zo houd je je jacuzzi schoon!

Ontdek gouden tips om je jacuzzi, afdekking, zijwanden en kussens langer schoon te houden. Je vindt alle nodige producten in onze webshop.

Lees meer keyboard_arrow_right

Hoe kies je een goede jacuzzi verkoper?

Wat maakt bepaalde jacuzzi's "beter" dan andere? Er bestaan zoveel merken, hoe kan je het kaf van het koren scheiden? Hoelang wil je dat je jacuzzi meegaat? En hoe kies je een goede jacuzzi verkoper? Zoveel punten waar je moet op letten. We helpen je graag met een aantal tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

Vakantie thuis?

Zeven manieren om van het buitenleven te genieten. Er gaat niets boven ontspannen in je jacuzzi, omhoog kijken naar de sterren en het loslaten van de stress uit je lichaam nadat je het grootste deel van de dag binnen hebt doorgebracht!

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi yoga

Welzijn is waar een jacuzzi of zwemspa voor staat. Daarom is het uitvoeren van yoga in warm water een uitstekende combinatie. In het water ervaart je lichaam een gevoel van gewichtloosheid. De druk op het lichaam wordt tot wel 90% verminderd wat het uitvoeren van yoga oefeningen makkelijker maakt.

Lees meer keyboard_arrow_right

Jacuzzi en aromatherapie

Een ontspannende combinatie. Voeg een bijkomende zintuiglijke dimensie toe aan je jacuzzi-belevenis. Maar opgelet, kies voor aromatherapeutische producten zonder mogelijke negatieve neveneffecten voor jou of het goed functioneren van je jacuzzi.

Lees meer keyboard_arrow_right

Is je jacuzzi winterklaar?

Wegzakken in je eigen jacuzzi is misschien wel het meest ontspannende moment van je dag. Maar wat in de winter? Terwijl de winter een geweldige tijd is om van een jacuzzi te genieten, hebben sommige eigenaars vragen over het overwinteren van hun jacuzzi. Hier zijn enkele tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

Weg met de winterblues

De jacuzzi of zwemspa is een perfecte plek om zich op te warmen in de winter, na een dag hard werken, of om het huis te ontvluchten en te genieten van wat frisse lucht.

Lees meer keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x