Zo houd je je jacuzzi schoon!

Heerlijk, je jacuzzi is er. Hier droomde je al jaren van en wil je natuurlijk nog jaren van genieten. Je jacuzzi schoonmaken is niet de fijnste klus, maar je kunt jezelf heel wat werk besparen als je weet wat je doet. We geven je graag enkele tips om je jacuzzi goed te onderhouden en zolang mogelijk schoon te houden.

Met deze tips blijft je jacuzzi langer schoon

Er zijn veel kleine dingen die je kunt doen om je jacuzzi langer schoon te houden:

  1. Onderhoud en ververs het water van de spa regelmatig.
  2. Reinig de filter minstens een keer per week.
  3. Neem een douche voor je de spa gebruikt, zodat eventuele zeepresten, lotions of zelfs wasmiddel in je zwemkledij wegspoelen, want die veroorzaken schuim of afzetting.
  4. Bescherm de kuip door de jacuzzi niet zonder water of afdekking in de volle zon te laten staan.
  5. Reinig de kuip regelmatig met een zachte doek. Gebruik zeker geen schuurspons of bijtende reinigingsproducten.
  6. Hou de jacuzzi ook in werking in de winter. Laat de spa nooit leeg om vorstschade te vermijden.
  7. Reinig en behandel de vinyl afdekking regelmatig om deze soepel te houden en te beschermen tegen temperatuurschommelingen.

Hoe onderhoud ik de afdekking en mantel van mijn spa

Niet alleen de kuip en het water zelf moet worden onderhouden, maar ook de afdekking, ook wel ‘cover’ genoemd, en mantel  vragenvraagt om de nodige aandacht. De afdekkingDie kan je regelmatig met een sopje en zachte spons of doek reinigen. Er bestaan covers om de vinyl hoes te beschermen tegen weer en wind. Bekijk hier  onze aanrader  bestaat ook een product om je cover te reinigen én te beschermen tegen UV-stralen en andere weersinvloeden. Zo hou je je afdekking soepel. En goed nieuws, de mantels worden tegenwoordig altijd in pvc gemaakt en zijn volledig onderhoudsvrij!

Wanneer je chemicaliën aan het water toevoegt, laat je de afdekking beter minstens een kwartier open, zodat eventuele gassen die gevormd worden de afdekking niet kunnen aantasten. Vergeet ook niet eventuele fonteintjes of watervallen af te sluiten voordat je de jacuzzi afdekt.

Naast de afdekking, kan je je spa ook voorzien van een mooie en onderhoudsvriendelijke ommanteling. Zo creëer je een luxueuze uitstraling. De ommanteling kies je zelf tijdens je aankoop. Hier   vind je onze favoriet. Kwalitatieve mantels kan je ook eenvoudig schoonmaken met een zachte doek. Je bent er zo mee klaar!

En wat met de kussens van mijn jacuzzi?

Kussens of hoofdsteunen bieden extra comfort en vragen nauwelijks onderhoud. Je kunt de spakussens om de twee weken spoelen om eventuele chemische resten te verwijderen. Zo voorkom je dat ze stijf worden, verkleuren of snel aangetast worden. Verwijder de kussens wanneer je een grote hoeveelheid chloor toevoegt aan het water en de jacuzzi afdekt. Zo vermijd je vlekken en kringen.

Gebruik je de jacuzzi even niet? Berg de kussens dan ergens op een droge en donkere plaats op om hun levensduur te verlengen.

Vragen over het onderhoud van je jacuzzi? Bezoek onze showroom in Kapelle-op-den-Bos, waar we je verder kunnen helpen met professioneel advies.

Meer items
Zo houd je je jacuzzi schoon!

Zo houd je je jacuzzi schoon!

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x